Argentina (Messi) i França (Mbappé)
Crèdits d'imatge: Reproducció/Twitter

L'Argentina té avantatge sobre França en la història del Mundial

França i Argentina, que diumenge vinent (18) s'enfronten a la final del Mundial 2022 a la recerca del tercer títol mundial per a tots dos, ja s'han enfrontat tres vegades en la història del torneig.

1930: un partit de 84 minuts

El 15 de juliol de 1930, Argentina i França van tenir el seu primer duel en el primer Mundial de la història, celebrat a l'Uruguai. A l'estadi Parque Central, de Montevideo, davant de 23 mil espectadors, el partit va acabar amb una victòria per 1-0 de l''Albiceleste'.

PUBLICITAT

Una excel·lent actuació del porter francès Alex Thépot va impedir que els argentins poguessin marcar fins al minut 36 de la segona part, quan Luis Monti va marcar l'únic gol del partit.

Però als 39 anys, l'àrbitre brasiler Gilberto de Almeida Rego va xiular el final del partit, generant sorpresa i ràbia entre els jugadors francesos i part del públic.

Els dos equips van anar al vestidor, però l'assistent va aconseguir convèncer l'àrbitre brasiler del seu error i els jugadors van tornar al camp per jugar els últims sis minuts, que no van modificar el marcador.

PUBLICITAT

França va quedar eliminada a la fase de grups després de la seva posterior derrota davant Xile (3-0), mentre que l'Argentina va perdre la final davant l'amfitrió Uruguai (4-2).

1978: la mà de Trésor

El 6 de juny de 1978 França es va enfrontar a l'Argentina en un partit de fase de grups a l'estadi Monumental de Núñez davant 71 espectadors.

Prèviament derrotats per Itàlia (2-1), els 'Bleus' van patir una nova derrota pel mateix resultat, que va segellar la seva eliminació, mentre que l'Argentina va aconseguir el seu primer títol mundial.

PUBLICITAT

França, dirigida per Michel Platini, va empatar 0-0 amb els argentins fins al minut 45 de la primera part, quan Marius Trésor va tocar la pilota amb la mà després d'un xut de Leopoldo Luque. Daniel Passarella ha transformat el penal per l''Albiceleste'.

Als 11 minuts de la segona part, el porter francès Jean-Paul Bertrand-Demanes intenta aturar el xut de Luque i xoca amb el pal. Després de sortir del camp en llitera, és substituït per Dominique Baratelli.

Platini aprofita un rebot de l'intent de Bernard Lacombe i empata quatre minuts després. Més tard, Didier Six falla una oportunitat cara a cara amb el porter argentí Ubaldo Fillol. Fins que, al minut 28, Luque supera Baratelli amb un xut des de fora de l'àrea.

PUBLICITAT

Aquesta és l'última derrota del 'Bleus', fins avui, davant un equip sud-americà al Mundial.

2018: el gran gol de Pavard

El 30 de juny de 2018 França, sòlida a la fase de grups, i Argentina, classificada amb dificultats, es van enfrontar als vuitens de final del Mundial de Rússia.

Des del primer moment, el 'Bleus' es va avançar amb un penal marcat per Antoine Griezmann. Abans del descans, Di María ha empatat amb un cop des de fora de l'àrea, sense cap oportunitat per a Hugo Lloris.

PUBLICITAT

A la segona part, l'Argentina es va girar amb un xut de Lionel Messi desviat per Gabriel Mercado. Però França va tornar a deixar-ho tot igual Benjamin Pavard, que va fer un gol impressionant des de la distància, el gol més bonic del torneig.

Després, els francesos van tornar al lideratge amb dos gols de Mbappé en quatre minuts.

En el temps de descompte, després d'un centre de Messi, Sergio 'Kun' Agüero ha marcat de cap. Malgrat una última oportunitat argentina, França va guanyar el partit per 4-3, determinant per aconseguir el seu segon títol mundial.