Crèdits d'imatge: AFP

El Barça s'imposa a la Reial amb autogol de Militão i s'avança a la Copa del Rei

El Barcelona ha aconseguit aquest dijous (2) un bon resultat en imposar-se per 1-0 en la seva visita al Reial Madrid, en l'anada de les semifinals de la Copa del Rei. Un autogol del brasiler Eder Militão permetrà al Barça jugar amb avantatge. al Camp Nou el 5 d'abril, després d'un gran exercici de resistència al Santiago Bernabéu.

O Barcelona va tenir una dosi de sort en un partit en què el van pressionar els 'merengues', empesos per la seva afició, que d'aquí a un mes hauran de revertir aquest resultat a Barcelona.

PUBLICITAT

“És cert que hem de tornar, però no serà la primera vegada que hem de tornar en un duel per eliminatòria”, ha advertit el tècnic blanc, Carlo Ancelotti, després del partit.

O Reial Madrid pràcticament va tancar els catalans, que, privats de la possessió de la pilota, van intentar superar l'equip local amb contraatacs i pilotes llargues.

“El rival ens va pressionar durant tot el partit. Ens va portar a jugar així, però també hem de defensar, és part del joc”, ha reconegut l'entrenador del Barça, Xavi Hernández, després del partit.

PUBLICITAT

Gol en pròpia porta de Militao

Els merengues van concentrar les seves jugades d'atac a l'esquerra on va aparèixer Vinícius, protagonista d'una intensa lluita durant tot el partit amb l'uruguaià Ronald Araujo, per aixecar pilotes a l'àrea.

Als 15 minuts, Karim Benzema ha rebut un gol anul·lat per fora de joc (13′), abans de provar sort amb un altre xut que ha estat desviat per la defensa a córner (15′).

El capità de Reial Madrid no va tenir la seva millor nit, vigilat de prop pels defenses de l'equip Barça, que va interceptar diverses passades que buscaven el francès.

PUBLICITAT

Enmig del domini blanc, una mala passada d'Eduardo Camavinga ha acabat amb un xut de Franck Kessié que Thibaut Courtois ha agafat amb el peu, amb la desgràcia del rebot que ha colpejat Militão i la pilota entra en pròpia porteria (26′).

El gol va canviar el partit, que s'havia anat escalfant amb moltes faltes.

O Reial Madrid va canviar el domini per la precipitació, davant a Barça que va aconseguir controlar una mica més la pilota fins al descans.

PUBLICITAT

El descans va servir per calmar la Reial Madrid, que en tornar al camp va reprendre el control del partit contra a Barcelona molt tancat al darrere.

“Hem fet un bon partit de control, però no hem pogut marcar”, ha lamentat Courtois després del partit.

Pressió sense recompensa

Vinícius ha obligat Ter Stegen a fer una aturada en una centrada enverinada i semblava que estaria a la porteria blaugrana (49′).

PUBLICITAT

O Barcelona, empès a la teva zona pel Reial Madrid, Raphinha només ha hagut de sortir quan ha aconseguit robar la pilota.

L'equip local arribava amb freqüència, però sense crear cap perill real davant la porteria rival, mentre que els Barcelona Aposto pels contraatacs, intentant aprofitar els espais que deixa l'equip merengue.

El conjunt català podria haver augmentat l'avantatge amb un altre xut encertat de Kessié, però el seu company Ansu Fati, que havia substituït Raphinha (69′), s'ha endut la pilota des de l'adreça correcta (72′).

En els últims 15 minuts, el Barcelona amb prou feines va sortir del seu camp, però el Reial Madrid No he trobat l'última passada per empatar el partit.

“Podríem haver fet millor, però va ser difícil trobar buits en l'últim terç. Estaven molt tancats, vam intentar amb creus, però no vam ser molt contundents”, ha dit Ancelotti.

Rodrygo, que ha substituït Nacho (67′), ha provat sort en els darrers instants amb un xut que ha sortit fora (90′).

El conjunt merengue ha continuat envoltant la porteria de Ter Stegen, però la resistència de l'equip Barcelona Va funcionar i l'equip va aconseguir la victòria i l'avantatge.