Crèdits d'imatge: Reproducció

Brasil acaba el cicle previ al Mundial amb un bon futbol i una derrota per Tunísia a París

L'últim partit de la selecció brasilera abans del Mundial de Qatar va ser expulsat, desconcert, un plàtan llençat al camp, molts gols i una gran actuació del Brasil. Al Parc dels Prínceps, a París, ple de tunisians, el Brasil va golejar Tunísia per 5-1 aquest dimarts, acabant amb èxit el seu viatge a França i acabant el cicle previ al Mundial amb una bona nota.

Raphinha va fer una nit brillant, amb dos gols, Richarlison també va trobar la porteria, Neymar va fer el que s'esperava d'ell, guiant l'equip amb assistències, regates i un gol i Pedro va tancar el marcador aprofitant l'oportunitat que va rebre a la final. etapa.

PUBLICITAT

La formació teòrica més conservadora que va triar Tite, amb dos migcampistes i Paquetá com a creador de joc, continuava sent ofensiva.El Brasil va mostrar sintonia, s'entenia al camp i va dominar els tunisians durant bona part del duel. Ha estat superior, sobretot a la primera part, en la qual ha trobat la xarxa quatre vegades.

Raphinha va obrir el marcador amb una bonica rematada de cap després del llançament de Casemiro. Tunísia va empatar poc després, també al capdavant, amb Talbi, però això va ser tot el que va fer l'equip africà en la fase inicial. El gol va fer esclatar l'estadi, ple de tunisians, però fins i tot va ser bo per a l'equip de Tite, que va posar la pilota a terra, va recuperar el control del partit i va fer tres gols en 20 minuts.

Raphinha va servir a Richarlison, que va aprofitar un intent fallit de la defensa rival per crear una línia de fora de joc. El 9 va dominar i va disparar sota el porter. En un altre cas de racisme, un aficionat va llançar un plàtan al camp mentre els brasilers estaven de celebració.

PUBLICITAT

El Brasil va superar el racisme i el rival amb talent i competència Neymar va marcar el tercer amb un penal que va treure amb classe extrema, com és costum. Caçat al camp, el dorsal 10 va provocar l'expulsió del defensa Bronn, que va cometre una dura falta a l'estrella brasilera. Raphinha, en gran forma, ha convertit la victòria en una golejada marcant el quart amb un bonic xut ras des de fora de l'àrea.

Tite va indicar que donaria l'oportunitat a Pedro i ho va fer. El davanter centre ha entrat a la segona part, s'ha mogut, ha participat activament en les jugades d'atac i ha aprofitat l'ocasió que l'entrenador li ha donat per marcar un gran gol, completant una jugada que ha implicat Vini Jr i Neymar.

Pedro va ser el protagonista de la segona part i la bona notícia per a Tite, guanyant punts amb l'entrenador a menys de dos mesos del Mundial. Després d'haver fet el cinquè gol, el Brasil va preparar el partit, com ho havia fet contra els ghanesos. No van ser amenaçats pels tunisians, amb un menys, i van mantenir el seu avantatge amb facilitat.

PUBLICITAT

El Brasil només tornarà al camp el 24 de novembre, data en què debuta al Mundial contra Sèrbia. El 26 de novembre es donarà a conèixer la llista de 7 atletes que competiran al torneig de Qatar a la recerca de la sisena estrella.

FICHÃO

BRASIL 5 X 1 TUNÍSIA

BRASIL – Alisson; Danilo, Marquinhos (Ibañez), Thiago Silva i Alex Telles (Renan Lodi); Casemiro, Fred (Rodrygo) i Lucas Paquetá (Vini Jr); Raphinha (Antony), Neymar i Richarlison (Pedro). Entrenador: Tite.

TUNÍSIA – Dahmen; Dräger (Valery), Talbi, Bronn i Ben Ouanes; Skhiri, Chaaleli (Khazri), Laïdouni i Slimane (Sliti); Jaziri (Ghandri) i Msakni (Khenissi). Entrenador: Jalel Kadri.

PUBLICITAT

GOLS – Raphinha, als 10 i 39, Talbi, als 17, Richarlison, als 18 i Neymar, als 28 minuts de la primera part; Pedro, al 28 del segon.