El Brasil guanya al Perú al final (1-0) a Lima en la segona ronda de les eliminatòries per a la Copa del Món 2

El Brasil va derrotar el Perú per 1-0 aquest dimarts (12), a Lima, al final de la segona volta de les eliminatòries sud-americanes per al Mundial 2026.

El gol de la victòria de la Seleção s'ha marcat amb un cop de cap de Marquinhos al tram final (90′), després d'un córner de Neymar, que ha fet callar els milers d'aficionats presents a l'Estadi Nacional.

PUBLICITAT

"Vam controlar el joc sempre que vam poder. Va ser una victòria molt merescuda”, va dir el tècnic Fernando Diniz en roda de premsa.

“Estic satisfet amb el que vam presentar en els resultats combinats dels dos partits. Va ser molt positiu”, ha destacat l'entrenador després de la segona victòria consecutiva a les eliminatòries.

Brasil lidera les eliminatòries amb 6 punts, seguit d'Argentina amb el mateix marcador, però amb una diferència de gols més baixa.

PUBLICITAT

El Perú és setè amb un punt, al costat de Xile.

Les eliminatòries sud-americanes garanteixen sis places per al Mundial 2026 a Amèrica del Nord i el setè classificat té la possibilitat de classificar-se jugant un playoff contra un equip d'un altre continent.

Perú es salva pel VAR

El partit va començar amb el Brasil més profund i amb una defensa sòlida mentre el Perú intentava pressionar davant els més de 30 mil aficionats a la grada de l'Estadi Nacional, que no paraven d'animar.

PUBLICITAT

L'estadi, que té una capacitat per a unes 45 persones, no estava ple a causa d'una sanció de la FIFA per conducta indeguda dels seus aficionats davant el Paraguai, en les eliminatòries del 2022.

Després dels primers 15 minuts en què el Perú va prendre la iniciativa, el Brasil va començar a despertar i mostrar el seu joc característic, generant ràpids contraatacs liderats per Neymar, Casemiro i Rodrygo després de posicionar-se millor al mig del camp.

Als 18 anys, Raphinha va donar el primer ensurt, completant un ràpid atac brasiler liderat per Neymar.

PUBLICITAT

Als 21 anys, l'àrbitre argentí Fernando Rapallini va anul·lar un gol de Raphinha per fora de joc.

Però el conjunt peruà va continuar amb el seu joc ofensiu, liderat pel seu capità i màxim golejador Paolo Guerrero i André Carrillo, per intentar arribar a la porteria d'Ederson.

Aplicant la velocitat i el toc de primera classe dels seus jugadors, el Brasil va dominar el centre i amb centrades verinosos va intentar penetrar la porteria de Gallese.

PUBLICITAT

Al 29, Richarlison ha trobat la porteria per a la selecció brasilera, aprofitant una centrada des de la dreta de Danilo en una jugada que ha tornat dels peus de Neymar. Però l'àrbitre ho va anul·lar després d'una llarga consulta amb el VAR.

Al 44, 'Ney' ha llançat un fort xut dret que Gallese ha desviat amb les dues mans, en una de les millors defenses del duel.

A la primera part, el conjunt peruà ha amenaçat la porteria brasilera només en una ocasió, amb un xut de Guerrero que ha sortit per sobre del travesser.

Marquinhos marca al final

L'equip dirigit per Fernando Diniz no va canviar el seu estil i intensitat ofensiva per intentar obrir el marcador a la segona part.

L'equip peruà ha reforçat la seva estructura defensiva, amb jugadors com Renato Tapia i Aldo Corzo a la rereguarda.

El tècnic del Perú, Juan Reynoso, va incorporar al jove davanter João Grimaldo a l'inici de la segona part per la lesió d'Andy Polo i el canvi va donar més velocitat a l'atac del seu equip.

Després de la primera hora de partit, el Brasil va augmentar la pressió i va col·locar encara més el Perú al seu camp, però no va trobar espai per obrir el marcador.

Als 63, Diniz va substituir Gabriel Jesús en el lloc de Richarlison amb l'objectiu de donar més poder ofensiu al seu equip.

Mentrestant, Reynoso ha canviat de banqueta i ha afegit el davanter Raúl Ruidíaz.

En els últims cinc minuts de partit, Diniz va fer tres canvis amb l'esperança d'injectar més energia i guanyar.

I la celebració no es va fer esperar. Al 90, Marquinhos va anar a l'àrea rival i ha rematat de cap un córner de Neymar per posar l'1-0 quan el Perú ja celebrava l'empat com si fos una victòria.

L'ara líder Brasil rebrà Veneçuela el 12 d'octubre mentre que el Perú visitarà Xile.