Crèdits d'imatge: AFP

George Russell guanya el Gran Premi del Brasil de Fórmula 1

O pilotEl britànic George Russell, de Mercedes, ha guanyat aquest diumenge (13) el Gran Premi del Brasil de Fórmula 1, al circuit d'Interlagos, per davant del seu company d'equip i compatriota, Lewis Hamilton, i de l'espanyol Carlos Sainz, de Ferrari.

Russell, que va començar en la pole position després de guanyar la cursa d'esprint de dissabte, va mantenir el lideratge de principi a fi per aconseguir la primera victòria de la seva carrera a la F1.

PUBLICITAT

Cotxe de seguretat inicial

L'inici de la cursa d'aquest diumenge ha estat marcat per un accident a la primera volta entre l'australià Daniel Ricciardo (McLaren) i el danès Kevin Magnussen (Haas), que ha obligat el cotxe de seguretat a la pista.

Quan es va reprendre la cursa, l'actual campió, l'holandès Max Verstappen (Red Bull), que va començar tercer, va intentar avançar Hamilton, però va acabar tocant el cotxe del britànic.

Tant el pilotVan sortir de la pista, tot i que Hamilton va aconseguir continuar i mantenir la lluita, mentre que Verstappen, més lesionat, va haver d'anar a boxes per canviar l'aleró davanter. A més, l'holandès va rebre una penalització de cinc segons per l'incident.

PUBLICITAT

A la part final, Hamilton, guanyador tres vegades al Brasil i que buscava la victòria per convertir-se en el primer pilotel de la història que va guanyar almenys una cursa en 16 temporades consecutives, va demostrar tota la seva experiència i qualitat i va aconseguir superar a Sainz i Pérez, aconseguint el segon lloc a la volta 45a.

El torn de Merdedes

Russell, de 24 anys, va continuar volant fins a la victòria, mentre que Hamilton es va mantenir segur en segona posició i, en tercera, Pérez va perdre forces i va acabar setè, superat per Sainz, Leclerc, Alonso i Verstappen.

"No sé què dir. Tots els records de la meva carrera em recorren ara. Formar part d'aquest equip... Tinc molta gent a qui agrair", va dir un emotiu Russell després de la victòria.

PUBLICITAT

La temporada de la Copa del Món de Fórmula 2022 1 finalitza diumenge vinent, amb la 22a i última cursa de l'any, a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units).