Crèdits d'imatge: AFP

Fins i tot amb un menys, l'Athletic-PR supera el Palmeiras en el primer partit de les semifinals de la Libertadores

L'Athletic-PR ha guanyat aquest dimarts per 1-0 el Palmeiras, a l'Arena da Baixada, de Curitiba, en el primer partit de les semifinals de la Copa Libertadores, gràcies a un gol d'Alex Santana a la primera part. El Palmeiras, campió de les dues últimes edicions del torneig continental, va sentir les absències per sanció al mig del camp de Gustavo Scarpa i Danilo i només va ser superior en el tram final del partit, quan els locals jugaven amb 10 per l'expulsió. d'Hugo Mora.

Alex Santana, que va aprofitar una assistència del jove Vitor Roque al minut 22, va donar la victòria a 'Furacão' i va acabar amb el palmarès de 20 jornades sense perdre com a visitant a la Libertadores, rècord de competició, i la ratxa continental invicta. aquesta temporada després de 13 partits.

PUBLICITAT

Amb el resultat, el Palmeiras es veu obligat a guanyar a casa dimarts vinent si vol jugar la tercera final consecutiva del torneig, mentre que amb un empat n'hi ha prou perquè l'Athletic torni a jugar una final de la Libertadores, cosa que només va fer el 2005. quan van perdre contra São Paulo.

Empès per l'afició, els jugadors de l'equip local s'han despertat a mesura que passaven els minuts i han començat a acostar-se a la porteria de Weverton.

Gustavo Gómez, al minut 14, gairebé ha marcat en pròpia porta després de despejar una centrada des de l'esquerra d'Hugo Moura, però Weverton, molt atent, ha sabut evitar el gol.

PUBLICITAT

Sense el migcampista Gustavo Scarpa, el seu millor jugador d'aquest any, ni el jove Danilo, el migcampista del Palmeiras va quedar molt desfigurat, cosa que els migcampistes de l'Athletic, menys tècnics i més sòlids, van saber aprofitar per imposar-se.

Al minut 22, Khellven ha centrat des de la dreta, Murilo ha rematat de cap i la pilota ha caigut al jove Vitor Roque, que ha dominat i ha donat una assistència a Alex Santana, que només ha necessitat empènyer la pilota al fons de la xarxa per marcar el seu gol. primer gol amb la samarreta de l'huracà.

El gol va animar el conjunt de Paraná, que va anar a buscar el segon mentre que el Palmeiras va intentar sorprendre amb ràpids contraatacs.

PUBLICITAT

Verdão no ha tornat a amenaçar fins al minut 42, quan López ha rematat de cap una centrada des de l'esquerra de Rony que ha colpejat el pal.

Pocs minuts després, el vigent campió va patir un altre cop dur quan Raphael Veiga, un dels seus principals jugadors, es va lesionar i va haver d'abandonar el terreny de joc.

El balanç ha acabat al minut 69, quan Hugo Moura ha rebut una segona targeta groga i ha estat expulsat. Amb un jugador més, el Palmeiras ha anat a l'atac, tot i que només ha pogut desestabilitzar amb tirs de llarga distància i a pilota parada, davant una defensa molt ben posicionada.

PUBLICITAT

Minuts després, va ser l'entrenador de l'Athletic-PR, Luiz Felipe Scolari, qui també va acabar expulsat per les seves denúncies.

Dos xuts des de fora de l'àrea de Gabriel Menino que ha aturat Bento i un taló de Rony que ha aturat el porter local han estat les millors ocasions del Palmeiras, la pressió incessant del qual en els últims minuts no ha estat recompensada.

Després de classificar-se per a les semifinals en una heroica tanda de penals a casa contra l'Atlético-MG, Alviverde s'aferra una vegada més a la màgia de l'Allianz Arena per derrotar dimarts vinent al conjunt de Paraná que, al Brasileirão, ja va derrotar al Palmeiras a São. Paulo 2-0.

PUBLICITAT

Qui avanci competirà a la gran final a Guayaquil contra el guanyador de l'altra semifinal, entre l'argentí Vélez Sarfield i Flamengo.