coberta AFP lila

El Milan i l'Inter s'enfronten a nivell local per un lloc a la final de la Champions

Aquest dimecres (10) Milà es convertirà en l'epicentre del futbol europeu, com no passa en dues dècades, amb un clàssic entre el Milà i l'Inter guanyant un lloc a la final de la Champions.

Milà, l'única ciutat que compta amb dos clubs campions d'Europa, tindrà un dels seus equips a la final del 10 de juny a Istanbul, davant el Manchester City o el Reial Madrid.

PUBLICITAT

Caldrà veure si serà l'equip 'Rossonero', propietari de set Lligues de Campions (l'última el 2007), o els 'nerazzurri', triple campió (l'últim el 2010).

Si l'altra semifinal entre el City de Pep Guardiola i el Reial Madrid de Carlo Ancelotti potser posa cara a cara els dos millors equips pel que fa al joc, el 'Derby della Madonnina' és un punt àlgid de passió i història entre dos grans rivals, que s'enfronten mútuament per 236a vegada.

“No és un clàssic, és 'el clàssic'. Sabem el que representa per al club, per als jugadors, per a l'afició”, ha recordat l'entrenador de l'Inter, Simone Inzaghi.

PUBLICITAT

A la Champions, els dos rivals s'han enfrontat en quatre ocasions, però l'última va ser fa gairebé 20 anys, quan la Sèrie A italiana va comptar amb les grans estrelles del futbol.

Inter en bona forma

El 2003 va ser a les semifinals: el Milan es va classificar gràcies a un gol marcat com a visitant (0-0, 1-1), quelcom irònic perquè els dos equips comparteixen el mateix estadi, San Siro o Giuseppe Meazza, segons de quin equip està al capdavant.

Un altre enfrontament 100% milanès a la Lliga de Campions va ser el 2005, amb el trist record de la bengala llançada per l'afició interista que va colpejar el cap al porter, un partit que es va interrompre i va acabar amb la classificació del Milan, que havia guanyat per 2-0 a la manera.

PUBLICITAT

Ancelotti va ser el tècnic del Milan que va confirmar en aquests quatre duels l'hegemonia dels rossoners a Europa. No és estrany, el Milan és el segon gran guanyador de la Lliga de Campions, només per darrere del Reial Madrid amb els seus 14 títols.

Però el pes de la història serà suficient contra la confiança de l'Inter de Milà?

L'equip d'Inzaghi va guanyar els dos clàssics jugats el 2023, eliminant el Milan de la Supercopa d'Itàlia (3-0) al gener, abans de guanyar la segona volta del Campionat d'Itàlia (1-0).

PUBLICITAT

Tot i una temporada amb alts i baixos, els nerazzurri sempre han respost en aquesta Champions, passant per un grup difícil amb el Bayern de Munic i el Barcelona, ​​ambdós ja eliminats.

Rafael Leão dubta

L'Inter gaudeix d'un bon moment al final de la temporada, amb una sèrie de cinc victòries en totes les competicions, després d'haver guanyat la Juventus, la Lazio i la Roma, amb 15 gols.

Romelu Lukaku va a la porteria amb cinc gols des de principis d'abril, i ha recuperat la relació amb l'argentí Lautaro Martínez.

PUBLICITAT

El Milan, al seu torn, potser no pot comptar amb el seu principal jugador ofensiu, el davanter portuguès Rafael Leão, que dissabte passat va haver de ser substituït davant la Lazio amb dolor a la cuixa dreta.

"Intentarà forçar-ho (dimecres al matí) i nosaltres decidirem què fer", ha explicat l'entrenador Stefano Pioli, que sap que el seu equip no és el mateix sense Leão: els 'rossoneri' només han guanyat un partit dels deu. en què el portuguès no va ser titular.

Leão va ser decisiu als quarts de final de la Champions contra el Nàpols, amb una assistència en el primer partit (1-0) i una altra a la tornada després d'un fantàstic parcial (1-1).

El Milan haurà de millorar el seu joc en un final de temporada incert, en el qual pot somiar amb guanyar la Lliga de Campions, però no pot descuidar-se en el campionat italià per garantir un lloc a la principal competició europea la propera temporada.

Llegiu també:

* El text d'aquest article ha estat generat parcialment per eines d'intel·ligència artificial, models de llenguatge d'última generació que ajuden a la preparació, revisió, traducció i resum de textos. Les entrades de text les va crear Curto Les notícies i les respostes d'eines d'IA es van utilitzar per millorar el contingut final.
És important destacar que les eines d'IA són només eines i la responsabilitat final del contingut publicat recau en el Curto Notícies. Amb un ús responsable i ètic d'aquestes eines, el nostre objectiu és ampliar les possibilitats de comunicació i democratitzar l'accés a la informació de qualitat.