coberta AFP groga

El Palmeiras supera el Barcelona de Guayaquil al Grupo Libertadores

El Palmeiras va derrotar aquest dimecres per 2-0 el Barcelona de Guayaquil a l'Equador, a la tercera jornada del grup C de la Copa Libertadores.

Amb la victòria, 'Verdão' ocupa la segona posició del grup amb els mateixos sis punts que Bolívar, que és el millor per diferència de gols (+5 contra +1).

PUBLICITAT

A l'inici de la ronda, la selecció boliviana va derrotar a Asunción per 4-0 al paraguaià Cerro Porteño.

El conjunt paulista ha obert el marcador al final de la primera part amb un penal de Raphael Veiga (45'+3), marcat després que el porter Víctor Mendoza derroqués el davanter Rony a l'àrea.

El segon del Palmeiras ha arribat just després del descans, amb el defensa paraguaià Gustavo Gómez que ha aparegut al segon pal per cap a la xarxa després d'un córner (47′).

PUBLICITAT

Joc de solitari

'Verdão' ha començat apostant pels contraatacs, aprofitant la velocitat de Rony i Dudu al davant, però ha topat amb les defenses de Mendoza a la primera part.

Liderat pel màxim golejador uruguaià Agustín Rodríguez i aprofitant l'avantatge local, el Barcelona va aconseguir ser més ofensiu i va acabar més en els primers minuts, però poc espantat el porter Weverton.

Abans del partit d'aquest dimecres, el conjunt de Guayaquil ha sumat nou victòries i una derrota en els seus últims deu partits a casa a la Libertadores.

PUBLICITAT

Després de la pressió inicial, el Palmeiras va anar dominant el partit i gairebé va obrir el marcador al minut 33 amb un xut de Rony que la defensa equatoriana va salvar a la línia.

A la segona part, ja guanyant per 2-0, l'equip brasiler va ser més eficient i va gestionar el resultat sense espantar-se.

A la següent ronda del grup C, el Palmeiras visita el Cerro Porteño a la capital paraguaiana, el 25 de maig, i una victòria podria deixar amb un peu l'equip de São Paulo als vuitens de final.

PUBLICITAT

Al seu torn, Barcelona anirà a l'altitud de La Paz per enfrontar-se a Bolívar el dia 23.

Fitxa tècnica:

Copa Libertadores 2023 – Grup C – Tercera ronda

Barcelona – Palmeiras 0 – 2

Estadi: Monumental (Guayaquil)

Àrbitre: Andrés Rojas (COL)

Metes:

Palmeiras: Raphael Veiga (45'+3 de penal) i Gustavo Gómez (47')

Targetes grogues:

Barcelona: Pineida (36′) i Rodríguez (80′)

Palmeiras: Rony (20′), Luan (33′) i Raphael Veiga (45′+5)

Alineacions:

Barcelona: Víctor Mendoza – Pedro Velasco (Segundo Portocarrero, 73′), Carlos Rodríguez, Lucas Sosa, Mario Pineida – Janner Corozo (Francisco Fydriszewski, 61′), Leonai Souza, Damián Díaz (Gabriel Cortez, 73′), Fernando Gaibor, Christian Ortiz (Adonis Preciado, 46′) – Agustín Rodríguez (Jonathan Bauman, 61′). Entrenador: Fabián Bustos.

PUBLICITAT

Palmeiras: Weverton – Mayke, Gustavo Gómez, Murilo (Luan, 29′), Piquerez – Artur (Rafael Navarro, 80′), Gabriel Menino, Raphael Veiga, Zé Rafael, Dudu (Breno Lopes, 72′) – Rony (Gustavo Garcia , 79′). Entrenador: Abel Ferreira.

* El text d'aquest article ha estat generat parcialment per eines d'intel·ligència artificial, models de llenguatge d'última generació que ajuden a la preparació, revisió, traducció i resum de textos. Les entrades de text les va crear Curto Les notícies i les respostes d'eines d'IA es van utilitzar per millorar el contingut final.
És important destacar que les eines d'IA són només eines i la responsabilitat final del contingut publicat recau en el Curto Notícies. Amb un ús responsable i ètic d'aquestes eines, el nostre objectiu és ampliar les possibilitats de comunicació i democratitzar l'accés a la informació de qualitat.