Rebeca Andrade i Arthur Nory guanyen la medalla de bronze al Campionat del Món de gimnàstica
Crèdits d'imatge: Reproducció/Instagram

En comiat de l'emblemàtica coreografia 'Baile de Favela', Rebeca Andrade ha tornat al gimnàs de Liverpool per guanyar aquest diumenge (6) la seva segona medalla al Campionat del Món de Gimnàstica Artística i marcar encara més el seu nom a la història. El brasiler de 23 anys va animar el públic local i es va assegurar la medalla de bronze en l'exercici de terra, amb una puntuació de 13.733. L'or va ser per a la britànica Jessica Gadirova i la medalla de plata per a l'americana Jordan Chiles.

Tancant les competicions en aquesta edició del Mundial, la brasilera Arthur Nory va brillar a la barra horitzontal i va aconseguir una medalla de bronze. Nory va obrir amb una bonica presentació i va sortir al capdavant, amb una puntuació de 14.466.

PUBLICITAT

Amb això, Brasil bat el seu rècord de medalles als Mundials, sumant-ne tres en aquesta edició.

L'or de les barres va ser per al nord-americà Broody Malone (14.800) i la plata per al japonès Daiki Hashimoto (14.700).

L'última atleta a terra, Jessica Gadirova va aconseguir l'or amb una puntuació de 14.200. La plata va ser per a Xiles, que va tenir una puntuació de 13.833. Jade Carey, també dels Estats Units, va demanar un repàs de la seva puntuació i punts perduts, agafant-se el bronze, empatat amb Rebeca Andrade, 13.773. El cinquè lloc va ser per a l'holandesa Nomi Visser, la bessona Jeniffer Gadirova va ser sisena, la italiana Martina Maggio va ser setena i la japonesa Shoko Miyata va acabar en vuitena posició.

PUBLICITAT

Rebeca Andrade, una gimnasta completa

Rebeca va aconseguir medalles en quatre categories diferents, sumant tots els Campionats del Món en què va competir, en exercicis de terra, individuals, salt i barres desiguals. Aquest diumenge, encara va competir a la final de la biga, però va caure ambpromeles teves possibilitats de medalla per al brasiler a la categoria. Sobre el terreny, la Rebeca ja ho ha confirmat Dansa Favela s'hauria de començar a substituir a partir d'ara per altres coreografies.

Rebeca acaba el campionat del món com a medallista d'or en el conjunt d'una manera sense precedents. Dissabte (5), la dona de Guarulhos també va competir a la final de barres desiguals, però no va aconseguir cap medalla. Amb dues medalles, Rebeca pot igualar la seva actuació als Campionats del Món de 2021, a Kitakyushu, Japó, on va guanyar l'or a la volta i la plata a les barres desiguals.