Crèdits d'imatge: AFP

El São Paulo elimina l'Atlético-GO als penals i decideix el Campionat Sud-americà després de 10 anys

Deu anys després del seu darrer títol internacional, precisament la Copa Sudamericana, el São Paulo tornarà a competir finalment per un títol continental. Aquest dijous, en el partit de tornada de la semifinal del torneig, l'equip ha aconseguit guanyar per 2-0 a l'Atlètic-GO, i ha pres la decisió als penals. En les càrregues, va ser més eficient i es va assegurar amb el 4-2.

Ara, São Paulo disposarà de poc més de vint dies per preparar la decisió, en un únic partit previst per l'1 d'octubre contra l'Independiente del Valle, de l'Equador. El partit es jugarà a l'estadi Mario Alberto Kempes, a Còrdova, Argentina.

PUBLICITAT

El partit va començar com tots els aficionats de São Paulo somiaven. Amb molta intensitat, l'equip de l'entrenador Rogério Ceni no ha deixat respirar l'Atlético-GO en els primers minuts i ha mantingut un ritme molt fort fins a obrir el marcador. L'equip va jugar bé la pilota, a velocitat i amb els jugadors movent-se sense parar. Nestor ha aparegut a l'àrea a cada jugada i Luciano ha fet el primer combat tan bon punt ha sortit la pilota de l'Atlètic-GO.

Al cap de quatre minuts, el São Paulo va recuperar immediatament la pilota al camp d'atac. Després d'una centrada, la defensa del Goiás l'ha aclarit malament, Luciano ha agafat el rebot i ha disparat fort a porteria. Renan va aconseguir salvar la pilota, però al rebot Patrick va aparèixer sol i va marcar a porteria buida.

El gol va fer esclatar Morumbi. Empenyat per l'afició, el São Paulo va continuar aixafant l'Atlético-GO, que no va poder sortir del seu camp de defensa. A l'11, Luciano tenia el superàvit a la vora de l'àrea, dominava i rematava amb força amb l'esquerra, però Renan l'escapava.

PUBLICITAT

Amb Pablo Maia substituint el lesionat Gabriel, al minut 20, el São Paulo finalment ha baixat una mica la velocitat i l'Atlético-GO ha pogut respirar una mica. Però tot i així, amb tocs ràpids i molta velocitat als laterals del camp, l'equip de Ceni ha continuat creant bones ocasions i ha patit la manca de punteria: hi ha hagut almenys cinc ocasions desaprofitades, la majoria de l'argentí Calleri.

Amb el suport de l'afició, el São Paulo va tornar per a la segona part, pressionant molt el rival. L'equip va entrar molt perillós cinc vegades en deu minuts. Quan l'ansietat començava a apoderar-se de Morumbi, Patrick va tornar a decidir. Al minut 17, Alisson ha rebut la pilota per la dreta i ha centrat a l'àrea: el número 3 s'ha avançat al lateral Dudu i ha marcat el gol, garantint el marcador que ha portat la decisió als penals.

El São Paulo encara va tenir algunes ocasions per marcar el tercer, però no va poder evitar els penals. Durant els llançaments, Luciano va aturar el porter Renan, però Baralhas i Léo Pereira van perdre davant l'Atlético-GO. Reinaldo, Calleri, Igor Vinícius i Galoppo Ho van encertar i van posar el São Paulo a la final de la Copa Sudamericana, on l'equip lluitarà pel seu segon títol.

PUBLICITAT

FICHÃO

SÃO PAULO 2 (4)

SÃO PAULO – Felipe Alves; Igor Vinícius, Diego, Léo i Reinaldo; Gabriel (Pablo Maia), Rodrigo Nestor (Talles), Alisson (Galoppo) i Patrick (Juan); Calleri i Luciano. Entrenador: Rogério Ceni.

ATLÈTICO-GO: Renan; Dudu, (Hayner), Wanderson, Klaus i Jefferson; Baralhas, Marlon Freitas, Edson Fernando (Shaylon) i Jorginho (Léo Pereira); Wellington Rato i Churín (Ricardinho). Entrenador: Eduardo Baptista.

GOLS – Patrick, 4 minuts de la primera part i 17 minuts de la segona. Penals convertits: Reinaldo, Calleri, Igor Vinícius i Galoppo per a São Paulo i Wellington Rato i Shaylon per a l'Atl´[etico-GO.