Crèdits d'imatge: AFP

El São Paulo perd davant l'Atlètic-GO a l'Amèrica del Sud

Una actuació desastrosa, inclosa una expulsió a la primera part i els fracassos de Jandrei i Diego Costa, va posar en perill el somni de São Paulo d'aconseguir la Copa Sul-Amèrica 2022. A Goiânia, l'equip de Rogério Ceni va pagar costosos els seus errors dijous a la nit i va perdre davant l'Atlètic-GO per 3-1, en el primer partit de la semifinal de la competició

Ara, per avançar a la decisió, l'equip haurà de superar el conjunt de Goiás per tres gols en el partit de tornada, previst per al dia 8, al Morumbi. La victòria del São Paulo per dos gols porta la decisió als penals.

PUBLICITAT

Rogério Ceni va optar per començar el partit amb tres defenses i un migcamp més lleuger. La idea era estrènyer el flux de pilota de l'Atlètic-GO i intentar crear ocasions per resoldre el partit a la primera part.

D'altra banda, el conjunt de Goiás va tenir el debut d'Eduardo Baptista al capdavant de l'equip, en substitució de l'expedient Jorginho. Amb poc temps per treballar, va mantenir la base de l'equip i va buscar l'atac intercanviant passades ràpidament.

I així va obrir el marcador el conjunt local, a només deu minuts de partit. En un grotesc fracàs de marcatge de São Paulo, Marlon Freitas va jugar ràpidament a Dudu per la banda dreta. El lateral ha anat a la línia de fons i ha centrat el just perquè Jorginho només el desviés a la porteria i fes celebrar l'afició de l'Atlètic.

PUBLICITAT

El São Paulo, que fins que va encaixar el gol feia un bon partit, es va reorganitzar ràpidament i va arribar a l'empat poc després, aprofitant també l'error d'un rival.

El migcampista Edson Fernando va anar a buscar la pilota en defensa i va marxar amb ella dominada fins al mig del camp. No va tocar i va acabar desarmat per Reinaldo. La pilota ha caigut a Rodrigo Nestor que, des de la vora de l'àrea per l'esquerra, ha creuat la pilota perquè Luciano hagués de cap a superar el porter Renan i empatar el partit.

En un joc equilibrat, qualsevol error pot ser fatal. Als 31, Igor Gomes ha fet una falta ximple a Jorginho, agafant el jugador de l'Atlético-GO per la samarreta. Als 39 anys, un cop més el migcampista s'ha embolicat: ha atacat Edson Fernando amb una força excessiva, ha rebut una segona targeta groga i ha acabat expulsat del camp.

PUBLICITAT

L'expulsió va fer que Rogério Ceni desmuntés el seu esquema amb tres defenses a la primera part: amb dues substitucions abans del descans, l'entrenador del São Paulo va enviar Welington i Patrick al camp. Ceni va situar l'equip amb quatre defenses i quatre atletes al mig del camp, deixant només Calleri com a davanter –el problema és que no va reconstruir el sector amb un altre migcampista.

Amb un menys, es va fer encara més difícil

La segona part ha començat amb l'Atlètic-GO intentant reivindicar l'avantatge de tenir un jugador més al camp. Amb la imposició al mig del camp, l'equip va mantenir la possessió de la pilota, però no hi va arribar amb eficàcia. Eduardo Baptista va fer un canvi que va fer que el seu equip fos molt més ofensiu, posant el davanter Shaylon al camp, i aviat va ser recompensat per això.

Fins a l'onze minuts, un altre cop el Goiás ha arribat per la dreta. Marlon Freitas ha avançat ràpidament i ha centrat baix a l'àrea. Jandrei s'ha estirat i ha aconseguit errar la pilota, que ha rebotat en Diego Costa i ha deixat Shaylo, que estava assegut a terra, per empènyer-la a la porteria buida – 2 a 1 Atlético-GO.

PUBLICITAT

El São Paulo no va poder arribar a la porteria de Renan amb cap perill i, amb calma, l'Atlético-GO sempre arribava amb perill. Als 32 anys, el conjunt de Goiás va arribar al tercer gol. Léo Pereira l'ha rebut per l'esquerra i ha passat com ha volgut per Diego Costa, ha entrat a l'àrea i ha tocat la sortida de Jandrei per ampliar.

El São Paulo tindrà una setmana per reorganitzar-se per intentar passar a la final: una eliminació contra l'Atlético-GO serà un desastre per a l'equip.