Billedkreditering: Getty Images via AFP

Alcaraz er US Open-mester og bliver yngste nummer 1 i herretennis

Den spanske tennisspiller Carlos Alcaraz besejrede i søndags norske Casper Ruud i finalen i US Open og vandt i ét hug sin første Grand Slam-titel og blev den yngste nummer 1 i herretennishistorien. Alcaraz på 19 år og fire måneder lukkede kampen i 3 sæt til 1 med partialer på 6-4, 2-6, 7-6 (7/1) og 6-3 på tre timer og 20 minutter. elektrificerende finale på Arthur Ashe Stadium, hvor begge tennisspillere kunne være gået derfra med deres første Major-trofæ og i toppen af ​​ATP-ranglisten.

Spanieren, der reddede to sætpoint fra Ruud i tredje sæt, er også den yngste Grand Slam-mester, siden hans landsmand og idol Rafael Nadal vandt Roland Garros i 2005.

ANNONCER

"Tillykke Carlos Alcaraz med din første Grand Slam og med nummer 1, der markerer din første store sæson, som jeg er sikker på vil blive mange flere", lykønskede Nadal på sin Twitter-konto.

Så snart kampen sluttede, kollapsede Alcaraz på banen og løb i tårer hen til sin boks for at kramme sin far, Carlos, og hans træner, den tidligere tennisspiller Juan Carlos Ferrero.

»Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var dreng. At være nummer 1 i verden, være Grand Slam-mester”, sagde spanieren efter kampen.

ANNONCER

Alcaraz opfyldte sin dobbeltdrøm i en opslidende finale, hvor han overvandt Ruuds høje niveau, andenpladsen hos Roland Garros, og trætheden i to uger, hvor han var den spiller med længst tid på banen i en Grand Slam.

"Jeg er lidt træt, men jeg siger altid, at en Grand Slam-finale eller en turnering ikke er tid til at være træt", fremhævede han. »Man skal give alt på banen. Det er noget, jeg har arbejdet hårdt for at opnå, og det er ikke tid til at være træt."

Før Alcaraz modtog checken på 2,6 millioner USD for mesteren og trofæet fra den tidligere amerikanske tennisspiller John McEnroes hænder, takkede Alcaraz offentligheden i New York for deres støtte og viste solidaritet med byen til minde om 21-årsdagen for terrorangrebene 2001.