Argentina (Messi) og Frankrig (Mbappé)
Billedkreditering: Reproduktion/Twitter

Argentina har en fordel over Frankrig i VM-historien

Frankrig og Argentina, der møder hinanden næste søndag (18) i finalen i VM 2022 i jagten på den tredje verdenstitel for begge, har allerede mødt hinanden tre gange i turneringens historie.

1930: en 84-minutters kamp

Den 15. juli 1930 havde Argentina og Frankrig deres første duel i historiens første verdensmesterskab, der blev afholdt i Uruguay. På Parque Central-stadionet i Montevideo, foran 23 tusinde tilskuere, endte kampen med en 1-0-sejr til 'Albiceleste'.

ANNONCER

En fremragende præstation af den franske målmand Alex Thépot forhindrede argentinerne i at score indtil det 36. minut af anden halvleg, hvor Luis Monti scorede kampens eneste mål.

Men som 39-årig fløjtede den brasilianske dommer Gilberto de Almeida Rego slutningen af ​​spillet, hvilket skabte overraskelse og vrede blandt de franske spillere og en del af offentligheden.

Begge hold gik til omklædningsrummet, men assistenten formåede at overbevise den brasilianske dommer om sin fejl, og spillerne vendte tilbage til banen for at spille de sidste seks minutter, hvilket ikke ændrede resultatet.

ANNONCER

Frankrig blev elimineret i gruppespillet efter deres efterfølgende nederlag til Chile (3-0), mens Argentina tabte finalen til værterne Uruguay (4-2).

1978: Trésors hånd

Den 6. juni 1978 mødte Frankrig Argentina i en gruppespilskamp på Monumental de Núñez stadion foran 71 tilskuere.

Tidligere slået af Italien (2-1), led 'Bleus' et nyt nederlag med samme resultat, hvilket beseglede deres eliminering, mens Argentina vandt deres første verdensmesterskab.

ANNONCER

Frankrig med Michel Platini i spidsen stod uafgjort 0-0 med argentinerne indtil det 45. minut af første halvleg, hvor Marius Trésor rørte bolden med hånden efter et skud fra Leopoldo Luque. Daniel Passarella omsatte straffesparket til 'Albiceleste'.

11 minutter inde i anden halvleg forsøger den franske målmand Jean-Paul Bertrand-Demanes at stoppe Luques skud og støder på stolpen. Efter at have forladt banen på en båre bliver han erstattet af Dominique Baratelli.

Platini udnytter en rebound fra Bernard Lacombes forsøg og udligner fire minutter senere. Senere går Didier Six glip af en chance ansigt til ansigt med den argentinske målmand Ubaldo Fillol. Indtil Luque i det 28. minut slår Baratelli med et skud udenfor området.

ANNONCER

Dette er 'Bleus' sidste nederlag til dato til et sydamerikansk hold i VM.

2018: Pavards flotte mål

Den 30. juni 2018 mødtes Frankrig, solidt i gruppespillet, og Argentina, der kvalificerede sig med besvær, i ottendedelsfinalen ved VM i Rusland.

Fra første øjeblik tog 'Bleus' føringen med et straffespark taget af Antoine Griezmann. Inden pausen udlignede Di María ved at slå fra uden for feltet, uden chance for Hugo Lloris.

ANNONCER

I anden halvleg vendte Argentina med et Lionel Messi-skud, der blev afvist af Gabriel Mercado. Men Frankrig lod alt det samme igen Benjamin Pavard, som scorede et imponerende mål fra distancen, turneringens smukkeste mål.

Bagefter vendte franskmændene tilbage til føringen med to scoringer fra Mbappé på fire minutter.

I stoppetiden, efter Messis indlæg, scorede Sergio 'Kun' Agüero med et hovedstød. På trods af en sidste argentinske chance vandt Frankrig kampen 4-3, hvilket var afgørende for at vinde deres anden verdensmesterskab.