Billedkreditter: AFP

Barça slår Real med Militãos selvmål og tager føringen i Copa del Rey

Barcelona opnåede et godt resultat denne torsdag (2) ved at vinde 1-0 på deres besøg i Real Madrid i den første kamp i Copa del Rey semifinalen. Et selvmål fra brasilianske Eder Militão vil give Barça mulighed for at spille med en føring på Camp Nou stadion den 5. april efter en stor udholdenhedsøvelse på Santiago Bernabéu.

O Barcelona han havde en portion held i et spil, hvor han blev presset af 'merengues', presset af deres fans, som inden for en måned skal vende det resultat i Barcelona.

ANNONCER

"Det er rigtigt, at vi er nødt til at komme tilbage, men det vil ikke være første gang, at vi skal vende tilbage i en knockout-duel", advarede Whites træner Carlo Ancelotti efter kampen.

O real Madrid det låste praktisk talt catalanerne, der frataget boldbesiddelsen forsøgte at overvinde hjemmeholdet med kontraangreb og lange bolde.

“Modstanderen lagde pres på os gennem hele kampen. Det fik os til at spille på denne måde, men vi skal også forsvare, det er en del af spillet”, indrømmede Barças træner, Xavi Hernández, efter kampen.

ANNONCER

Selvmål af Militão

Merengues koncentrerede deres angrebsbevægelser til venstre, hvor Vinícius dukkede op, hovedperson i en intens kamp gennem hele kampen med uruguayanske Ronald Araujo, for at løfte bolde ind i området.

Efter 15 minutter fik Karim Benzema et mål afvist for offside (13′), inden han prøvede lykken med endnu et skud, der blev afvist af forsvaret til hjørnespark (15′).

Kaptajnen på real Madrid havde ikke sin bedste aften, nøje overvåget af holdets forsvarsspillere Barça, der opsnappede flere afleveringer, der ledte efter franskmanden.

ANNONCER

Midt i de hvides dominans endte en dårlig aflevering fra Eduardo Camavinga med et skud fra Franck Kessié, som Thibaut Courtois tog med foden, med uheldet ved at riposten ramte Militão og bolden gik ind i hans eget mål (26′).

Målet ændrede kampen, som var blevet varmet op med mange fejl.

O real Madrid byttede herredømme med nedbør, over for en Barça der formåede at kontrollere bolden lidt mere indtil pausen.

ANNONCER

Pausen tjente til at berolige real Madrid, som ved tilbagekomsten til banen genoptog kontrollen over spillet mod en Barcelona meget lukket bagpå.

"Vi spillede en god kamp med hensyn til kontrol, men vi kunne ikke score," beklagede Courtois efter kampen.

Tryk uden belønning

Vinícius tvang Ter Stegen til at lave en redning på et forgiftet indlæg, og det så ud til, at han ville være i Barças mål (49′).

ANNONCER

O Barcelona, skubbet ind i dit område af real Madrid, Raphinha skulle kun ud, da det lykkedes ham at stjæle bolden.

Hjemmeholdet ankom hyppigt, men uden at skabe nogen reel fare foran modstanderens mål, mens den Barcelona Jeg satsede på kontraangreb og forsøgte at udnytte pladserne efterladt af merengue-holdet.

Det catalanske hold kunne have øget fordelen med endnu et præcist skud fra Kessié, men hans holdkammerat Ansu Fati, der havde erstattet Raphinha (69′), tog bolden, der havde den rigtige adresse (72′).

I de sidste 15 minutter har Barcelona knap forlod sit felt, men den real Madrid Jeg kunne ikke finde den sidste aflevering til at udligne kampen.

”Vi kunne have gjort det bedre, men det var svært at finde huller i den sidste tredjedel. De var meget lukkede, vi prøvede med kryds, men vi var ikke særlig kraftige”, sagde Ancelotti.

Rodrygo, der afløste Nacho (67′), prøvede lykken i de sidste øjeblikke med et skud, der gik forbi (90′).

Merengue-holdet fortsatte med at omringe Ter Stegens mål, men holdets modstand Barcelona Det virkede, og holdet fik sejren og fordelen.