Brasilien slår Peru til sidst (1-0) i Lima i 2. runde af VM-kvalifikationen 2026

Brasilien besejrede Peru 1-0 denne tirsdag (12), i Lima, i slutningen af ​​anden runde af den sydamerikanske kvalifikation til VM i 2026.

Seleçãos sejrsmål blev scoret med et hovedstød af Marquinhos på sidste strækning (90′), efter et hjørnespark fra Neymar, som gjorde de tusindvis af tilstedeværende fans på Nationalstadionet stille.

ANNONCER

"Vi kontrollerede kampen, når vi kunne. Det var en meget fortjent sejr”, sagde træner Fernando Diniz på et pressemøde.

"Jeg er tilfreds med det, vi præsenterede i de kombinerede resultater af de to kampe. Det var meget positivt”, fremhævede træneren efter anden sejr i træk i kvalifikationen.

Brasilien fører kvalifikationen med 6 point, efterfulgt af Argentina med samme score, men med en lavere målforskel.

ANNONCER

Peru ligger på syvendepladsen med et point sammen med Chile.

De sydamerikanske kvalifikationer garanterer seks pladser til VM i 2026 i Nordamerika, og det syvende hold har mulighed for at kvalificere sig ved at spille i en playoff mod et hold fra et andet kontinent.

Peru reddes af VAR

Kampen startede med Brasilien dybere og med et solidt forsvar, mens Peru forsøgte at presse foran de mere end 30 tusinde fans på tribunen på Nationalstadionet, som ikke stoppede med at juble.

ANNONCER

Stadionet, som har en kapacitet til omkring 45 mennesker, var ikke fyldt på grund af en FIFA-sanktion for uretmæssig adfærd fra sine fans mod Paraguay i 2022-kvalifikationen.

Efter de første 15 minutter, hvor Peru tog initiativet, begyndte Brasilien at vågne op og vise deres karakteristiske spil, hvilket genererede hurtige kontraangreb anført af Neymar, Casemiro og Rodrygo efter at have positioneret sig bedre på midtbanen.

Som 18-årig gav Raphinha den første forskrækkelse og fuldførte et hurtigt brasiliansk angreb ledet af Neymar.

ANNONCER

Som 21-årig afviste den argentinske dommer Fernando Rapallini et mål af Raphinha for offside.

Men det peruvianske hold fortsatte med sit offensive spil, ledet af sin kaptajn og topscorer Paolo Guerrero og André Carrillo, for at forsøge at nå Edersons mål.

Ved at anvende sine spilleres hurtighed og førsteklasses touch dominerede Brasilien midten og forsøgte med giftige krydsninger at trænge igennem Galleses mål.

ANNONCER

Som 29-åring fandt Richarlison nettet for det brasilianske hold og udnyttede et indlæg fra højre fra Danilo i et spil, der kom tilbage fra Neymars fødder. Men dommeren aflyste det efter en længere konsultation med VAR.

Som 44-årig kastede 'Ney' et stærkt højreskud, som Gallese afbøjede med begge hænder, i et af duellens bedste forsvar.

I første halvleg truede det peruvianske hold kun ved én lejlighed det brasilianske mål med et skud fra Guerrero, der gik over overliggeren.

Marquinhos scorer til sidst

Holdet ledet af Fernando Diniz ændrede ikke sin stil og offensive intensitet for at forsøge at åbne scoringen i anden halvleg.

Det peruvianske hold forstærkede sin defensive struktur med spillere som Renato Tapia og Aldo Corzo bagerst.

Perus træner Juan Reynoso hentede den unge angriber João Grimaldo i starten af ​​anden halvleg på grund af Andy Polos skade, og ændringen gav mere fart på hans holds angreb.

Efter den første time af kampen øgede Brasilien presset og placerede Peru endnu mere i deres felt, men fandt ikke plads til at åbne scoringen.

Som 63-årig erstattede Diniz Gabriel Jesus i Richarlisons sted med det formål at give hans hold mere offensiv kraft.

I mellemtiden skiftede Reynoso bænken og tilføjede angriberen Raúl Ruidíaz.

I de sidste fem minutter af kampen lavede Diniz tre ændringer i håbet om at tilføre mere energi og vinde.

Og fejringen lod ikke vente på sig. Ved 90-tiden gik Marquinhos til modstanderens felt og headede Neymars hjørnespark til 1-0, da Peru allerede fejrede uafgjort, som om det var en sejr.

Den nu leder Brasilien vil være vært for Venezuela den 12. oktober, mens Peru besøger Chile.

Resultater af anden runde af 2026 World Cup South American Qualifiers og klassifikation: