Billedkreditter: AFP

George Russell vinder Formel 1 Brasiliens Grand Prix

O pilotBriten George Russell fra Mercedes vandt søndag (13) det brasilianske Formel 1-grandprix på Interlagos-banen foran sin holdkammerat og landsmand Lewis Hamilton og spanieren Carlos Sainz fra Ferrari.

Russell, der startede i pole position efter at have vundet lørdagens sprintløb, holdt føringen fra start til slut for at tage den første sejr i sin F1-karriere.

ANNONCER

Indledende sikkerhedsbil

Starten på søndagens løb var præget af en ulykke på første omgang med australske Daniel Ricciardo (McLaren) og danske Kevin Magnussen (Haas), som tvang safety caren ud på banen.

Da løbet blev genoptaget, forsøgte den nuværende mester, hollænderen Max Verstappen (Red Bull), som startede på tredjepladsen, at overhale Hamilton, men endte med at røre britens bil.

begge pilotDe forlod banen, selvom Hamilton formåede at fortsætte og forblive i kamp, ​​mens Verstappen, mere skadet, måtte gå til pitten for at skifte forfløjen. Desuden fik hollænderen fem sekunders straf for hændelsen.

ANNONCER

I den sidste del, Hamilton, vinder tre gange i Brasilien, og som ledte efter en sejr for at blive den første pilotden ene i historien til at vinde mindst et løb i 16 på hinanden følgende sæsoner, han viste al sin erfaring og kvalitet og formåede at overvinde Sainz og Pérez og nåede andenpladsen på 45. omgang.

Merdedes tur

Russell, 24, fortsatte med at flyve indtil sejren, mens Hamilton forblev sikker på andenpladsen, og på tredjepladsen mistede Pérez styrke og endte med at blive nummer syv, overhalet af Sainz, Leclerc, Alonso og Verstappen.

"Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Alle minderne fra min karriere blinker gennem mig nu. At være en del af dette hold… jeg har mange mennesker at takke,” sagde en følelsesladet Russell efter sejren.

ANNONCER

2022 Formel 1 World Cup-sæsonen slutter næste søndag, med årets 22. og sidste løb, i Abu Dhabi (Forenede Arabiske Emirater).