Billedkreditter: AFP

Verstappen er erklæret to gange F1 verdensmester efter Leclerc er blevet straffet i Japan

Vinder af det japanske GP, som blev afbrudt i omkring to timer på grund af regn, der faldt i søndags på Suzuka-banen, blev hollænderen Max Verstappen erklæret to gange Formel 1-verdensmester i en generel forvirring, efter at hans monegaskiske rival blev udsat for en straf. Charles Leclerc (Ferrari) kort efter løbets afslutning.

I slutningen af ​​et løb, der blev afbrudt på tredje omgang på grund af vejrforhold og to pensioneringer, krydsede Verstappen (Red Bull) målstregen foran Leclerc og andre mexicanske Sergio Pérez (Red Bull).

ANNONCER

Men Leclerc, nummer to i VM, endte med at blive straffet og mistede sin plads til Pérez. Denne ændring af positioner gjorde det muligt for den 25-årige hollænder at blive verdensmester for anden sæson i træk, og ligesom det skete i 2021, i en meget forvirrende afslutning på GP.