Irudi-kredituak: AFP

Pelék Neymar Brasilgo taldean jarraitzeko eskatu eta Richarlison laztantzen du

Pelék Neymarri omenaldia egin zion Brasilek Kroaziaren aurka Munduko Kopan irabazi ostean. Instagramen mezu batean, futbolaren erregeak goraipatu du: "bere ondarea amaitzetik urrun dago". Neymarrek luzapenean sartu zuen gola, Qatar Kopako final-laurdenetan penaltietan kanporatua izan aurretik. Pelék ere iruzkin bat egin du Richarlisonen argitalpenean: “Brasil irribarrea egin duzu”.

«Jarraitu gu inspiratzen. Sartzen duzun gol bakoitzarekin zorionez airea jotzen jarraituko dut, zelaian ikusi zintudan partida guztietan egin nuen bezala”, amaitu du 'Erregeak' Instagram-en Neymar Jr.-ri bidalitako mezu luze batean.

PUBLIZITATEA

Pelé, iaz identifikatutako koloneko minbiziaren aurkako tratamendua berrikusteko São Pauloko klinikan ingresatuta jarraitzen duena, emaitza damutu zuen (1-1 120 minututan eta 4-2 porrota penaltietan), baina laguntza eman nahi izan zion. 30 urteko jokalaria.

PSGko jokalariak 124 partidetan lortu zuen errekor hori, eta Edson Arantes do Nascimentok, Pelé izenez ezagunak, 92 eta 1957 artean 1971 partidetan egin zuen.

Kanporaketaren ostean, Neymarrek kolokan jarri zuen selekzioan jarraitzea, ez zuelako %100ean bermatu 'Amarelinha' berriro jantziko zuela. Baina Pelék izarra taldean jarraitzera animatu zuen.

Maitasun hitzak zituen Richarlisonentzat

Pelé erregeak maitasun eta erosotasun hitzak ere eskaini zizkion Richarlison izarrari, partidaren lehen zatia Kroaziaren aurka jokatu zuen baina Tite entrenatzaileak ordezkatu zuen.

Rocharlisonen mezuari buruzko iruzkin batean, Pelé-k honela dio: “Jarraitu, mutila. Eta inoiz ez aldatu. Brasilen irribarrea eragin duzu».