Irudi-kredituak: AFP

PSG Troyes irabazi eta Frantziako txapelketaren buruan; Neymarrek, Messik eta Mbappék gola sartu zuten

Paris Saint-Germainek Frantziako txapelketan lidergoa mantendu du larunbat honetan (4) etxean Troyes 3-29 irabazita, Ligue 1eko hamahirugarren jardunaldian, partida zirraragarrian. Sailkapenean, hiriburuko taldeak garaitu gabe jarraitzen du eta bost puntuko aldea atera dio bigarren sailkatuari Lens. Neymar, Messe eta Mbappé izan ziren partidako protagonistak.

PSGko izarrek, 'MNM' hirukotea (Messi-Neymar-Mbappé) buruan zutela, ondo erantzun zuten taldea arazoetatik atera eta hiru puntuak Parque dos Príncipesen uzteko. Messi eta Neymar izan ziren protagonistak, gol bana eta asistentzia bana.

PUBLIZITATEA

Troyesek, hamaikagarren sailkatua, ireki zuen markagailua Parisen, 3 minutu eskasean Mama Baldéren golarekin. 24. minutuan, Carlos Soler espainiarrak berdinketa lortu zuen, Neymarren asistentzia jaso ostean dribbling ederra egin ostean, baina Baldék Troyes aurretik jarri zuen berriro 52. minutuan.

Messi agertu zen orduan Parisen erreakzioa agintzen, ezker oinarekin jaurtiketa indartsu batekin 55. minutuan. Izar argentinarrak asistentzia ezin hobea eman zion Neymarri 62. minutuan ezin hobeto amaitzeko, eta dagoeneko bertako taldea markagailuan aurretik jarriz.

PSGren erasoa erabatekoa izan zen eta aukerak etortzen joan ziren. Troyesek ilusioa gehitu zion azken minutuei 4. minutuan 3-88ra murriztuz, Ante Palaversaren golarekin, baina markagailua ez zen inoiz aldatu eta hiru puntuak Parisen geratu ziren.

PSGren hirugarren garaipena jarraian da Ligue 1n eta garaipen horri Txapeldunen Ligako final-zortzirenetarako sailkatzea gehitu zaio.

Frantziako txapelduna, beraz, moral handiarekin helduko da asteazkenean Turinen Juventusen aurka jokatuko den partidara, Txapeldunen Ligako multzoen fasearen amaierara, non bere taldeko lider gisa amaitzea du helburu, teorian, ez hain konplikatua den partida bat izateko. final-zortzirenetan.