Irudi-kredituak: AFP

Cristiano Ronaldo gabe, Portugalek Nigeriari aurre egin dio Munduko Kopa aurreko lagunarteko batean

Cristiano Ronaldo izarrik gabe ere —gastritisa duena— portugaldarrek erraz irabazi diote Nigeriari 4-17, ostegun honetan (XNUMX), Lisboan, Qatarrera Munduko Kopa lehiatzeko bidaiaren bezperan.

CARLOS COSTA / AFP

2016ko Europako txapeldunak nigeriarren aurka ireki zuen markagailua, João Félix-ek Diogo Daloten pase baten ostean, Bruno Fernandesi baloia opari gisa utzi zion partidako lehen gola sartzeko, 9. minutuan.

PUBLIZITATEA

Manchester Unitedeko erdilariak penaltiz sartu zuen markagailua. Emmanuel Dennisek Afrikako taldearentzat penaltia huts egin eta gutxira, Gonçalo Ramosek eta João Máriok sartu zituzten Portugalgo beste golak.

Portugalek datorren ostegunean (24) estreinatuko du Munduko Kopan H taldea, Ghanaren aurka, Nigeria bera desagerrarazi baitzuen errepetxaketan.

Afrikako selekzioaren ostean, portugaldarrak 2018ko Munduko Kopako final-zortzirenetan kanporatu zituen Uruguai izango du aurkari, eta Hego Korearen aurka multzoen fasea itxiko dute.

Eta Cristiano Ronaldo?

Gastroenteritisak jota, 5 aldiz Urrezko Baloia irabazi zuenak atseden hartu zuen ostegun honetako lagunarterako. Bere faltan, Fernando Santosek André Silvak eta João Félixek osatutako erasotzaile pare bat zelairatu zuen.

Aste honetan irekitako nazioarteko atsedenaldia aprobetxatuz, Cristiano Ronaldok elkarrizketa lehergarria egin zuenManchester Unitedeko zuzendariek eta haien entrenatzaile Erik ten Hagek "traizioa" sentitu zuela esan zuena, klub ingelesetik urrun mantendu nahi izana leporatuta.