Irudi-kredituak: Getty Images AFP bidez

Alcaraz US Open txapelduna da eta gizonezkoen tenisean 1 zenbakirik gazteena da

Carlos Alcaraz tenislari espainiarrak Casper Ruud norvegiarra irabazi du igande honetan AEBetako Irekiako finalean eta kolpe bakarrean bere lehen Grand Slam titulua lortu du eta gizonezkoen tenisaren historiako 1 zenbaki gazteena bihurtu da. Alcarazek, 19 urte eta lau hilabeterekin, 3 setetan itxi zuen partida, 1-6, 4-2, 6-7 (6/7) eta 1-6ko partzialekin, hiru ordu eta 3 minututan. final elektrifikatzailea Arthur Ashe estadioan, non bi tenislariek euren lehen Major trofeoarekin eta ATP sailkapeneko lehen postuetan joan zitezkeen.

Hirugarren setean Ruudengandik bi set-puntu gorde zituen espainiarra, gainera, Grand Slameko txapeldun gazteena da Rafael Nadal bere herrikide eta idoloak 2005ean Roland Garros irabazi zuenetik.

PUBLIZITATEA

"Zorionak Carlos Alcarazek zure lehen Grand Slamagatik eta zure lehen denboraldi bikaina markatzen duen 1. zenbakiagatik, ziur nago askoz gehiago izango dela", zoriondu du Nadalek Twitterreko kontuan.

Partida amaitu bezain laster, Alcaraz kantxan erori eta, negar malkotan, bere palora korrika egin zuen bere aita, Carlos, eta bere entrenatzailea, Juan Carlos Ferrero tenislari ohia, besarkatzera.

«Txikitatik amestu dudan zerbait da. Munduko 1. zenbakia izatea, Grand Slameko txapelduna izatea”, esan zuen espainiarrak partidaren ostean.

Alcarazek bere amets bikoitza bete zuen final nekagarri batean, non Ruuden maila altua, Roland Garroseko txapeldunordea, eta Grand Slam batean kantxan denbora gehien izan zuen jokalaria izan zen bi asteetako nekea gainditu zituen.

“Apur bat nekatuta nago, baina beti esaten dut Grand Slameko final bat edo txapelketa bat ez dela nekatzeko garaia”, nabarmendu du. «Kantxan dena eman behar duzu. Gogor lan egin dudan zerbait da eta hau ez da nekatzeko unea».

Txapeldunarentzat 2,6 milioi dolarreko txekea eta John McEnroe tenislari ohi estatubatuarraren eskutik jaso aurretik, Alcarazek eskerrak eman zizkion New Yorkeko herritarrei emandako laguntzagatik eta hiriari elkartasuna adierazi zion atentatuen 21. urteurrena gogoratuz. 2001.

«Badakit egun berezia dela guztiontzat. Nire pentsamenduak zuekin daude", esan zuen.

1973an ATP sailkapena sortu zenetik, Alcaraz goi mailara iristen den 28. jokalaria da eta laugarren Espainiako jokalaria, Nadal, Carlos Moyá eta Ferreroren atzetik.

Haren aurretik, munduko 1 zenbakirik gazteena Leyton Hewitt australiarra izan zen, 2001eko denboraldian, 20 urte eta bederatzi hilabeterekin.