Irudi-kredituak: AFP

Munduko Kopako lagunartekoak: Mexikok Suediaren aurka galdu du eta Alemaniak ez du ilusiorik

Munduko Koparen aurreko lagunarteko partidetan, Mexikok Suediaren aurka galdu zuen, Alemaniak Oman gaizto bati irabazi zion, Argentinak Arabiar Emirerri Batuei irabazi zion, Kroaziak Saudi Arabiari gol bakarragatik irabazi zion eta Poloniak Txileri. Ezagutu asteazken honetan (1) jokatu diren lagunartekoei buruz.

Mexiko vs Suedia

ren hautaketa Mexico garaitu zuen 2 1 asteazken honetan Espainian jokatutako lagunartekoan, Gerardo Martino entrenatzailearen taldearen azken proba Munduko Kopa baino lehen. Bigarren zatian bakarrik iritsi ziren golak. Mexikoko selekzioa nagusi izan zen lehen zatiaren zatirik handiena, baina Suediak harritu zuen.

PUBLIZITATEA

Mexiko Dohara joango da ostegunean eta azaroaren 22an Munduko Kopan debutatuko du Poloniaren aurka, Argentina eta Saudi Arabia ere barne hartzen dituen C multzoan.

Polonia x Txile

Poloniako selekzioak 1-0 irabazi zion Txileri, Krzysztof Piatekek sartutako gol bakarrarekin, bigarren zatiko 39. minutuan.

Hasi aurretik, minutu bateko isilunea egin zen Poloniako lurraldean misil istripu baten biktimen oroimenez, Errusiak Ukrainaren inbasioaren erdian.

Munduko Koparako sailkatu ez den Txileko selekzioa nagusitu zen partidaren zati handi batean eta lau gol aukera garbi izan zituen, baina ez zuen lortu Lukasz Skorupski atezainari.

Kontraerasoaren aldeko apustua eginda, poloniarrek markagailua ixtea lortu zuten. A Polonian urtean estreinatu Munduko Kopa azaroaren 22an Mexikoren aurka, larrua C taldea, Argentina eta Hego Korea ere barne hartzen dituena.

Alemania vs Oman

Sare sozialetan egindako iruzkinetan oinarrituta, Alemania ez zen hunkituta: jardun zuhur batekin, Europako selekzioak 1-0 irabazi zion Omani.Niclas Füllkrug, Werder Bremengo aurrelariak, Alemaniako gola sartu zuen bigarren zatiko 35. minutuan.

A Alemaniak Munduko Kopan debutatuko du japoniarren aurka azaroaren 23an. Ondoren, Espainia eta Costa Rica izango dituzte aurkari E taldea.

Argentina x Arabiar Emirerri Batuak

Irudia: Ryan LIM / AFP

ren jokoa Argentinan izan zen eguneko zirraragarriena: Hego Amerikako selekzioak 5-0 irabazi zion Arabiar Emirerri Batuei Mohammed Bin Zayed estadioan, Abu Dhabin.

Golak Julián Álvarez, Ángel Di María (2x), Lionel Messi eta Joaquín Correak sartu zituzten.

A Argentinako selekzioa Munduko Kopan debutatuko du azaroaren 22an Saudi Arabiaren aurka, C multzoan, Mexiko eta Polonia ere barne hartzen dituena.

Kroazia vs Saudi Arabia

Gaur egungo munduko txapeldunordeak 1-0 irabazi dio Saudi Arabiari asteazken honetan (16). Riaden zale gutxi dituen estadio batean, Andrej Kramaric aurrelariak partidako azken gola sartu zuen, eta 2018 minutu jokatu zituen Luka Modric, 30an Urrezko Baloia irabazi zuena.

Kroaziarrak sartu dira Munduko Kopako F multzoa Belgika, Kanada eta Marokorekin batera, aurkaria debuta azaroaren 23an, Al-Ba estadioanyt.

Aldiz, du Saudi Arabia azaroaren 21ean debuta egingo du Argentinaren aurka, larrua C taldea, bertan Mexiko eta Polonia ere kokatzen dira.

Zer espero da Munduko Kopa aurreko egunetan?

Munduko Kopa datorren igandean, azaroaren 20an, hasiko da Qatar –lehiaketaren anfitrioi– eta Ekuadorren arteko partidarekin, A multzoan. Multzoko beste talde batzuek, Senegalek eta Herbehereek, esaterako, ez dute partidarik izango lehiaketa nagusiaren irekiera arte. (Bota)

Ostegun honetan (hilak 17) Iranek Nikaragua izango du aurkari, 13:XNUMXetan (Brasiliako ordua) jokatuko den lagunarteko partidan. Aldi berean, Espainiak Jordania du aurrez aurre, Ammanen.

Portugalgo taldeak Nigeria ere izango du aurkari ostegun honetan (hilak 17), baina gastritisa duen Cristiano Ronaldo aurrelaririk gabe geratuko da, Fernando Santos entrenatzailearen esanetan.

Ostiralean (18) Serbia vs Bahrain dago. Munduko txapeldunak, Frantziak, Brasilen plana jarraitzen du eta ez du partidarik izango Munduko Kopa arte.