Irudi-kredituak: AFP

Barçak Realari irabazi dio Militãoren golarekin eta Errege Kopan aurrea hartu du

Bartzelonak emaitza ona lortu du ostegun honetan (2) Real Madrilera egindako bisitan 1-0 irabazita, Errege Kopako finalerdietako joaneko partidan.Eder Militão brasildarraren autogol bati esker, Barçak abantailarekin jokatzeko aukera emango du. Camp Nou estadioan apirilaren 5ean, Santiago Bernabeun erresistentzia ariketa bikaina egin ostean.

O Barcelona zorte dosia izan zuen 'merengeek' presioa egin zioten partida batean, haien zaleek bultzatuta, eta hilabete barru emaitza horri buelta eman beharko diote Bartzelonan.

PUBLIZITATEA

“Egia da itzuli egin behar dugula, baina ez da kanporaketa batean itzuli behar dugun lehen aldia”, ohartarazi du Carlo Ancelotti zurien entrenatzaileak partida amaitu ostean.

O Real Madrid katalanak ia blokeatu zituen, baloiaren jabetza kenduta, etxeko taldea gainditzen saiatu ziren kontraerasoekin eta baloi luzeekin.

«Aurkariak presioa egin zigun partida osoan zehar. Honela jokatzera eraman gintuen, baina defendatu ere egin behar dugu, jokoaren parte da”, aitortu zuen Xavi Hernández Barçako entrenatzaileak partida amaitu ostean.

Militaoren gola

Merengeek ezkerreko erasoko mugimenduak kontzentratu zituzten Vinícius agertu zen, Ronald Araujo uruguaitarrarekin partida osoan borroka bizi baten protagonista, area barrura baloiak altxatzeko.

15 minuturen buruan, Karim Benzemak jokoz kanpoko gola baliogabetu zuen (13′), defentsak kornerrera desbideratu zuen beste jaurtiketa batekin zortea probatu aurretik (15′).

-ko kapitaina Real Madrid ez zuen bere gauik onena izan, taldeko atzelariek gertutik ikusita Barca, frantsesaren bila zebiltzan hainbat pase atzeman zituena.

Zurien nagusitasunaren erdian, Eduardo Camavingaren pase kaxkar bat Thibaut Courtoisek oinarekin ateratako Franck Kessiéren jaurtiketa batekin amaitu zen, errebotearen ezbeharrak Militão jo eta baloia bere atean sartuz (26′).

Golak partida aldatu zuen, falta askorekin berotzen ari zena.

O Real Madrid agintea prezipitazioarekin trukatu zuen, baten aurrean Barca atsedenaldira arte baloia apur bat gehiago kontrolatzea lortu zuena.

Atsedenaldiak lasaitzeko balio izan zuen Real Madrid, zelaira itzultzean partidaren kontrola berreskuratu zuen a Barcelona atzealdean oso itxita.

«Kontrol aldetik partida ona egin genuen, baina ezin izan genuen golik lortu», deitoratu zuen Courtoisek partida amaitu ostean.

Saririk gabeko presioa

Viníciusek Ter Stegenen erdiraketa pozoitu batean geldiketa bat egitera behartu zuen eta Barçaren atean egongo zela zirudien (49′).

O Barcelona, zure eremura bultzatuta Real Madrid, Raphinha bakarrik atera behar izan da baloia lapurtzea lortu duenean.

Etxeko taldea maiz iristen zen, baina aurkariaren ate aurrean benetako arriskurik sortu gabe, berriz Barcelona Kontraerasoen aldeko apustua egin dut, talde merengeak utzitako tarteak aprobetxatu nahian.

Kataluniako taldeak aldea handitu zezakeen Kessiéren beste jaurtiketa zehatz batekin, baina Raphinha ordezkatu zuen Ansu Fati bere taldekideak (69′) helbide zuzenetik kendu zuen baloia (72′).

Azken 15 minutuetan, Barcelona ozta-ozta irten zen bere zelaia, baina Real Madrid Ez nuen aurkitu partida berdintzeko azken pasea.

«Hobe egin genezakeen, baina zaila izan zen azken herenean hutsuneak aurkitzea. Oso itxita zeuden, gurutzeekin saiatu ginen, baina ez ginen oso indartsuak izan”, adierazi du Ancelottik.

Rodrygok, Nachoren ordez (67′), zortea probatu zuen azken momentuetan kanpora joan zen jaurtiketa batekin (90′).

Merenge taldeak Ter Stegenen atea inguratzen jarraitu zuen, baina taldearen erresistentzia Barcelona Funtzionatu zuen eta taldeak garaipena eta abantaila lortu zituen.