Irudi-kredituak: Erreprodukzioa

Brasilek Munduko Kopa aurreko zikloa futbol onarekin eta Parisen Tunisiaren aurkako porrota batekin amaitu du

Brasilgo selekzioak Qatarren Munduko Koparen aurreko azken partidan kanporaketa, nahasmena, banana bat zelaira bota, gol mordoa eta Brasilen sekulako emanaldia izan dira. Parisko Parc des Princes-en, tunisiarrez beteta, Brasilek 5-1 irabazi dio Tunisiari astearte honetan, Frantziara egindako bidaia arrakastaz amaituz eta Munduko Koparen aurreko zikloa maila onean amaituz.

Raphinhak gau bikaina egin zuen, bi golekin, Richarlisonek ere sarea aurkitu zuen, Neymarrek berarengandik espero zena egin zuen, asistentzia, dribbling eta gol batekin taldea gidatuz eta Pedrok markagailua itxi zuen, finalean jasotako aukera aprobetxatuz. etapa.

PUBLIZITATEA

Titek aukeratu zuen formazio teoriko kontserbadoreagoa, bi erdilari eta Paquetá jokalari gisa, erasokorra zen oraindik.Brasilek harremana erakutsi zuen, zelaian elkar ulertu eta tunisiarrak nagusitu ziren dueluaren zati handi batean. Goi-mailakoa izan zen, batez ere lehen zatian, lau aldiz sarea aurkitu baitzuen.

Raphinhak ireki du markagailua burukada eder batekin Casemiroren jaurtiketaren ostean. Tunisak berdindu zuen handik gutxira, goian ere, Talbirekin, baina hori izan zen Afrikako taldeak hasierako fasean egin zuen guztia. Golak tunisiarrez betetako estadioa lehertu zuen, baina Titeren taldeari ere ona izan zen, baloia lurrean jarri, partidaren kontrola berreskuratu eta 20 minututan hiru gol sartu baitzituen.

Raphinha Richarlisoni zerbitzatu zion, arerioaren defentsaren huts egindako saiakera bat aprobetxatuz jokoz kanpoko marra bat sortzeko. 9. zenbakia nagusitu zen eta atezainaren azpian jaurti zuen. Beste arrazakeria kasu batean, zale batek banana bat bota zuen zelaira brasildarrak ospatzen ari zirela.

Brasilek arrazakeria gainditu zuen eta arerioak talentu eta gaitasunez Neymar-ek hirugarrena lortu zuen, bere ohitura den bezala, muturreko klasearekin hartu zuen zigor kolpe batekin. Zelaian ehizatuta, 10 zenbakiak Bronn atzelariaren kanporatzea eragin zuen, eta falta gogorra egin zion brasildar izarrari. Raphinhak, sasoi bikainean, garaipena hutsean bihurtu zuen laugarrena sartuz area kanpotik ateratako baxu eder batekin.

Titek Pedrori aukera emango ziola adierazi zuen eta hala egin zuen. Erdiko aurrelariak bigarren zatian sartu, mugitu, aktiboki parte hartu zuen erasoko jokaldietan eta entrenatzaileak eman zion aukera aprobetxatu zuen gol bikaina sartuz, Vini Jr eta Neymar parte hartu zuen jokaldi bat osatuz.

Pedro izan zen bigarren zatiko protagonista eta albiste ona Titerentzat, Munduko Kopa baino bi hilabete falta zirela entrenatzailearekin puntuak irabaziz. Bosgarren gola sartuta, Brasilek prestatu zuen partida, Ghanakoen aurka egin bezala. Tunisiarrek ez zuten mehatxatu, bat gutxiagorekin, eta erraz mantendu zuten abantaila.

Brasil azaroaren 24an baino ez da itzuliko zelaira, Serbiaren aurka Munduko Kopan estreinatuko den datan. Azaroaren 26an jakinaraziko da seigarren izarraren bila Qatarren txapelketan lehiatuko diren 7 atleten zerrenda.

FICHÃO

BRASIL 5 X 1 TUNISIA

BRASIL – Alisson; Danilo, Marquinhos (Ibañez), Thiago Silva eta Alex Telles (Renan Lodi); Casemiro, Fred (Rodrygo) eta Lucas Paquetá (Vini Jr); Raphinha (Antony), Neymar eta Richarlison (Pedro). Entrenatzailea: Tite.

TUNISIA – Dahmen; Dräger (Valery), Talbi, Bronn eta Ben Ouanes; Skhiri, Chaaleli (Khazri), Laïdouni eta Slimane (Sliti); Jaziri (Ghandri) eta Msakni (Khenissi). Entrenatzailea: Jalel Kadri.

GOLAK – Raphinha, 10 eta 39, Talbi, 17, Richarlison, 18 eta Neymar, lehen zatiko 28 minutura; Pedro, bigarrenaren 28an.