Brasil promeitxura ona ematen dizu Liverpooleko gimnasia munduko txapelketan

Brasilgo emakumezkoen gimnasia artistikoko taldeak igande honetan (30) estreinatuko du Munduko Txapelketan —larunbat honetan (29) hasiko den lehiaketa Ingalaterrako Liverpool Arenan—. Iazko edizioan podiumeko hirugarren postua lortu zuen taldeak eta promeondo ari zara orain ere. Rebeca Andrade, bi domina olinpikoren jabea, eta Flávia Sar finalista olinpikoakaiva eta Lorrane Oliveira, Julia Soares, Carolyne Pedro eta Christal Bezerra, taldea faboritoetakotzat hartzen da. Gizonezkoen taldea astelehenean (31) estreinatuko da.

Brasilgo Emakumeen Gimnasia Artistikoaren Taldeko koordinatzaileak, Francisco Porath Netok, etorkizuneko lehiaketetarako taldearen helburuak zehaztu zituen. "Ziklo olinpiko baten prozesuan gaude, eta gure ardatz nagusia 2023a izango da beti", esan zuen entrenatzaileak, Anberesko Munduko Kopari erreferentzia eginez, non Liverpoolen sailkatzen ez diren taldeentzat 9 postu olinpiko lehiatuko diren. .

PUBLIZITATEA

Bere esanetan, taldeak aukera handiak ditu finalera iristeko. «Azken urteotan asko eboluzionatu dugu. Gure arrakasta eta akatsetatik asko ikasten dugu. Duela gutxi irabazi ditugun dominek denok gure aukeretan gehiago sinesteko aukera ematen digu, bai hemen gaudenok, bai basean hasten den neskak, Brasilgo klub batean”.

Parisko 2024ko Olinpiar Jokoetarako lehen postuak Liverpooleko Munduko Kopan banatuko zaizkie domina irabazi duten taldeei. Eta talde finalistak datorren urteko Munduko Kopan sailkatzen dira, Anberesen, olinpiar aurreko lehiaketa nagusian.