Brasilek Peru irabazi dio amaieran (1-0) Liman 2ko Munduko Kopako kanporaketako 2026. jardunaldian

Brasilek 1-0 irabazi dio Peru astearte honetan (12), Liman, 2026ko Munduko Koparako Hego Amerikako Sailkapeneko bigarren itzuliaren amaieran.

Seleçãoren garaipenaren gola Marquinhosek burukada batekin sartu zuen azken zatian (90′), Neymarrek korner jaurtiketa baten ostean, Estadio Nazionalean zeuden milaka zaleak isilarazi zituena.

PUBLIZITATEA

«Ahal genuen guztietan kontrolatzen genuen partida. Oso merezitako garaipena izan zen”, esan zuen Fernando Diniz entrenatzaileak prentsaurrekoan.

«Pozik nago bi partidetako emaitz bateratuetan aurkeztu genuenarekin. Oso positiboa izan zen”, nabarmendu du entrenatzaileak Kanporamenduetan bigarren garaipena jarraian lortu ostean.

Brasilek 6 punturekin lideratzen du Kanporaketetan, eta atzetik Argentinak puntuazio berdinarekin, baina gol alde baxuagoarekin.

Peru zazpigarren da puntu batekin, Txileren ondoan.

Hego Amerikako Sailkapenak sei postu bermatzen ditu Ipar Amerikan 2026ko Munduko Koparako eta zazpigarren sailkatuak beste kontinente bateko talde baten aurka kanporaketa jokatuta sailkatzeko aukera du.

Peru VARek salbatu du

Partida Brasilen sakonago eta defentsa sendo batekin hasi zen, Peru Estadio Nazionaleko harmailetan zeuden 30 mila zale baino gehiagoren aurrean presionatzen saiatu zen bitartean, animatu gabe gelditu ziren.

Estadioa, 45 lagun ingururentzako lekua duena, ez zegoen beteta, FIFAren zigorra zela eta bere zaleek Paraguairen aurka jokabide desegokiagatik, 2022ko kanporaketan.

Peruk ekimena hartu zuen lehen 15 minutuen ostean, Brasil esnatzen hasi zen eta bere jokoa erakusten hasi zen, Neymar, Casemiro eta Rodrygok zuzendutako kontraeraso azkarrak sortuz zelai erdian hobeto kokatu ostean.

18 urterekin, Raphinhak eman zuen lehen sustoa, Neymarrek zuzendutako Brasilgo eraso azkar bat osatuz.

21 urterekin, Fernando Rapallini epaile argentinarrak Raphinharen gola baliogabetu zuen jokoz kanpo egoteagatik.

Baina Peruko selekzioak erasoko jokoarekin jarraitu zuen, Paolo Guerrero eta André Carrillo kapitain eta goleatzaile nagusien eskutik, Edersonen gola iristen saiatzeko.

Bere jokalarien abiadura eta lehen mailako ukitua aplikatuz, Brasil nagusitu zen erdialdean eta erdiraketa pozoitsuekin Galleseren atean sartzen saiatu zen.

29. urtearekin, Richarlisonek sarea aurkitu zuen Brasilgo taldeari, Danilok eskuinetik egindako erdiraketa aprobetxatuz Neymarren oinetatik bueltan sartutako jokaldi batean. Baina epaileak bertan behera utzi zuen VARrekin kontsulta luze baten ostean.

44.ean, 'Ney'k eskuineko jaurtiketa indartsu bat bota zuen Gallesek bi eskuekin desbideratu zuena, dueluko ​​defentsa onenetako batean.

Lehen zatian Peruko taldeak mehatxatu zuen Brasilgo atea behin bakarrik, Guerreroren jaurtiketa batekin langa gainetik joan zen.

Marquinhosek gola sartu du amaieran

Fernando Dinizek zuzentzen duen taldeak ez zuen bere estiloa eta erasoko intentsitatea aldatu bigarren zatian markagailua irekitzen saiatzeko.

Peruko taldeak defentsa egitura sendotu zuen, Renato Tapia eta Aldo Corzo bezalako jokalariak atzealdean zituela.

Juan Reynoso Peruko entrenatzaileak João Grimaldo aurrelari gaztea sartu zuen bigarren zatiaren hasieran Andy Poloren lesioagatik eta aldaketak abiadura handiagoa eman zion bere taldearen erasoari.

Partidako lehen orduaren ostean, Brasilek presioa areagotu eta Peru are gehiago kokatu zuen bere zelaian, baina ez zuen markagailua irekitzeko tarterik aurkitu.

63 urterekin, Dinizek Gabriel Jesus ordezkatu zuen Richarlisonen ordez, bere taldeari erasoko indar handiagoa emateko asmoz.

Bien bitartean, Reynosok aulkia aldatu eta Raúl Ruidíaz aurrelaria gehitu zuen.

Partidako azken bost minutuetan Dinizek hiru aldaketa egin zituen indar gehiago sartu eta irabazteko asmoz.

Eta ospakizuna ez zen asko luzatu. 90ean, Marquinhos aurkariaren areara joan da eta buruz buru Neymarren korner jaurtiketa 1-0ekoa jarri du Peru garaipen bat balitz bezala berdinketa ospatzen ari zenean.

Orain lider den Brasilek Venezuela hartuko du urriaren 12an, eta Peruk Txile bisitatuko du.