City-k Uniteden aurka klasikoa irabazi du golen euria duen partida batean

Erling Haaland eta Phil Foden norvegiarren hirukoekin, Manchester Cityk Manchester Uniteden aurkako klasikoa irabazi du igande honetan 6-3 ikusgarri batekin, Ingalaterrako Txapelketako 9. jardunaldiko partida nagusian. 20 punturekin, City, lehian bigarrena, berriro ere puntu batera dago Arsenal liderrarengandik, larunbatean Tottenhami 3-1 irabazi zion, eta Manchester United seigarren da, 12rekin.

Partida ia ezin hobea izan zen 'Citizens'entzat, Foden (hiru gol) eta Kevin De Bruyneren (bi asistentzia) arratsalde inspiratua aprobetxatuz, baina, batez ere, Haalanden golaren begia, taldearen sei goletatik bostetan zuzenean sartuta. , hiruko batekin eta bi asistentziarekin.

PUBLIZITATEA

Atsedenaldiaren aurretik 4-0ekoarekin zegoen City jada, Fodenen bi golekin (zortzigarren eta 44. minutuetan) eta Haalanden bi (34. eta 37.ean).

Antony brasildarrak Unitedentzat gola sartu zuen 11. minutuan, baina Haalandek eta Fodenek are gehiago handitu zuten Citizens-en abantaila.

Azken minutuetan Anthony Martial frantziarrak sarea beste bitan aurkitu zuen 'Red Devils'entzat, porrota apur bat ohoretsuagoa eginez.

Haaland, Premier Leagueko goleatzailerik onena, dagoeneko 14 gol sartu ditu zortzi partidatan denboraldi honetan. 22 urterekin, norvegiarrak erakutsi du ez dela eremuan «hiltzaile» hutsa eta badirudi ezin hobeto integratuta dagoela plan kolektiboan, Josep Guardiola entrenatzaileak nahi duen bezala. Horren froga dira Fodenen bi asistentziak.

«Ez dago batere txarra. Sei gol sartu genituen. Sinestezina da, etxean irabaztea sei gol sartuta zerbait preziatua da”, ospatu zuen aurrelari norvegiarrak Manchesterreko lehen derbiaren ostean.

«Beti nahi dugu igo eta eraso egin. Hori da talde honetatik gustatzen zaidana», gaineratu du.