Agur teniseko erraldoi bati: Federer-ek bere ibilbidea binakako porrotarekin amaitu du Nadalekin Laver Cup-en

Roger Federer tenislari suitzarrak bere ibilbide bikainari amaiera eman zion binakako porrotarekin Rafael Nadal espainiarrarekin batera Laver Cup-en, Jack Sock eta Frances Tiafoe estatubatuarren aurka. Sock eta Tiafoek 2 setetan itxi zuten partida, 1-4, 6-7 (6/7) eta 2-11ko emaitzarekin, bi ordu eta 9 minututan.

Federerrek sakea eskuan izan zuen 'super tie break'-ean garaipen batekin agur esateko, baina garrantzitsuena 41 Grand Slam txapeldun 20 urteko tenislariari egindako omenaldia izan zen, hunkigarria izan zena amaitu ostean. partida.

PUBLIZITATEA

Beharbada, agurra ez zen izan Federer eta bere lagun handiak Nadalek amestutakoa, zirkuituan 'Fedal' akronimoarekin ezagutzen direnak, ez baitzen garaipenarekin amaitu, baina Laver Cup lehiaketa ofiziala ez izan arren, Sock eta Tiafoe 2-2ko emaitzarekin borrokatu zuten txapelketa berdintzeko, Europako talde bat eta munduko beste bat aurrez aurre.

Lehen set orekatu batean, zerbitzarientzako abantailarekin, bi taldeek zerbitzuari eutsi zioten eta azkenean dena erabaki zen: estatubatuarrek ez zuten 'atseden punturik' aprobetxatu markagailuan aurretik jarraitzeko, jokaldi batean. Federer «Smash» batekin salbatu, eta hurrengo partidan europarrek ez zuten barkatu eta atsedenaldia 1-0ekoa jartzea lortu zuten.

Bigarren setean, bi bikoteen zerbitzuak eraginkortasuna galdu zuen eta «atsedenaldiak» egon ziren alde batetik bestera, une erabakigarria iritsi arte.

5-5eko emaitzarekin eta Nadalek sakearekin, europarrek amerikarrei sei atsedenaldi aukera gorde zizkieten eta garaipenerako partida bakarrera geratu ziren, baina Sockek eta Tiafoek 7-6koarekin ixtea lortu zuten.

Hollywoodeko gidoia balitz bezala, 9-8rekin Federerrentzat eta Nadal 'Match tie break'-ean, suitzarrak sake bat izan zuen eskuan garaipena aldarrikatzeko, baina eskuinera bidali zuen sarera eta estatubatuarrek ez zuten akatsa alferrik galdu.

Malkoak

«Egun zoragarria izan zen. Mutilei esan nien pozik nagoela, ez triste nagoela”, esan zuen Federerrek, bere hitzaldian hainbat alditan hitz egiteari utzi behar izan zion, emozioei eutsi ezin izan zielako eta negar egin zuen, batez ere gurasoei eskerrak eman zizkienean, bere emazteari, Mirka. , eta bere seme-alabak. , denak agur esatera.

«Berak (Mirkak) aspaldi gelditu nezakeen, baina ez zuen egin eta jarraitzeko aukera eman zidan. Sinestezina izan zen, eskerrik asko”, esan zuen suitzarrak bere emaztearen laguntzari buruz bere ibilbidean.

«Rafarekin jolastu eta (jokalari) bikain horiek hemen edukitzea, kondaira horiek guztiak... Eskerrik asko!», esan zuen beste puntu batean, eta gaineratu zuen «asko gozatu» zuela agurren une bakoitzean, partida aurreko erritualekin. eta berriro ere kantxan sartu.denbora, sasoi onean ez zegoela aitortu arren.

Partidu ostean Federerren malkoei Nadalen, Londresko O17 Arena bete zuten 2 ikusleen eta Federerren zale guztien artean batu zitzaizkien. zapatilak, kirolaren historiako kapitulu bat itxi zen, inoiz erraketa erabili duen jokalari onenetako baten erretiroarekin.