Irudi-kredituak: AFP

George Russellek 1 Formulako Brasilgo Sari Nagusia irabazi du

O pilotGeorge Russell britainiarrak, Mercedes taldekoak, irabazi du igande honetan (13) Brasilgo 1 Formulako Sari Nagusia, Interlagos zirkuituan, bere taldekide eta herrikidea den, Lewis Hamilton, eta Carlos Sainz espainiarra, Ferrariko, aurretik.

Russellek, pole positionean hasi zen larunbatean esprint lasterketa irabazi ondoren, lidergoari eutsi zion hasieratik amaierara bere F1 ibilbideko lehen garaipena lortzeko.

PUBLIZITATEA

Hasierako segurtasun autoa

Igande honetako lasterketari hasiera emateko Daniel Ricciardo australiarra (McLaren) eta Kevin Magnussen (Haas) daniarra izan zuten istripua izan zen lehen itzulian, eta horrek segurtasun autoa pistara behartu zuen.

Lasterketa berriro hasi zenean, egungo txapelduna, Max Verstappen (Red Bull) holandarra, hirugarren hasi zena, Hamilton aurreratzen saiatu zen, baina britainiarren autoa ukitzen amaitu zuen.

Biak pilotPista utzi zuten, nahiz eta Hamiltonek jarraitzea eta lehian mantentzea lortu zuen, Verstappenek, lesionatuago, boxetara joan behar izan zuen aurreko hegala aldatzera. Gainera, holandarrari bost segundoko zigorra ezarri zioten gertakariagatik.

Azken zatian, Hamilton, Brasilen hiru aldiz garaile eta lehena izateko garaipenaren bila zebilena pilothistoriako 16 denboraldi jarraian gutxienez lasterketa bat irabazi duena, bere esperientzia eta kalitate guztia erakutsi zuen eta Sainz eta Perez gainditzea lortu zuen, 45. itzulian bigarren postua lortuz.

Merdedesen txanda

Russellek, 24 urtekoak, hegan jarraitu zuen garaipenera arte, eta Hamilton seguru geratu zen bigarren postuan eta, hirugarrenean, Perezek indarra galdu zuen eta azkenean zazpigarren amaitu zuen, Sainz, Leclerc, Alonso eta Verstappen-ek gaindituta.

"Ez dakit zer esan. Nire karrerako oroitzapen guztiak distira egiten ari zaizkit orain. Talde honetako parte izatea... Jende askori eskerrak eman behar dizkiot”, esan zuen hunkituta Russell batek garaipenaren ostean.

Datorren igandean amaituko da 2022ko 1 Formulako Munduko Txapelketako denboraldia, urteko 22. eta azken lasterketarekin, Abu Dhabin (Arabiar Emirerri Batuak).