Irudi-kredituak: AFP

Bat gutxiagorekin ere, Athletico-PR-k Palmeirasi irabazi dio Libertadores finalerdietako lehen partidan

Athletico-PR-k Palmeirasi 1-0 irabazi dio astearte honetan, Arena da Baixadan, Curitiban, Libertadores Kopako finalerdietako lehen partidan, Alex Santanak lehen zatian sartutako golari esker. Palmeiras, txapelketa kontinentalaren azken bi edizioetako txapelduna, Gustavo Scarpa eta Daniloren zelai erdian zigorraren ondorioz bajak sentitu zituen eta partidaren azken txanpan baino ez zen nagusi izan, kanporaketaren ondorioz etxeko taldeak 10ekoarekin jokatu zuenean. Hugo Morarena.

Alex Santanak, 22. minutuan Vitor Roque gaztearen asistentzia aprobetxatuz, garaipena eman zion 'Furacãori'ri eta Palmeirasen 20 partidako bolada amaitu zuen Libertadoresen bisitari gisa galdu gabe, lehiaketako errekorra, eta kontinenteko garaipenik gabeko lasterketa. denboraldi honetan.13 partidaren ostean.

PUBLIZITATEA

Ondorioz, Palmeiras etxean irabaztera behartuta dago datorren asteartean txapelketako hirugarren finala jarraian jokatu nahi badu, eta berdinketarekin nahikoa da Athletico Libertadoresko final bat jokatzera itzultzeko, 2005ean bakarrik egin zuena. São Pauloren aurka galdu zutenean.

Zaleek bultzatuta, minutuak pasa ahala esnatu ziren etxeko jokalariak eta Wevertonen atetik hurbiltzen hasi ziren.

Gustavo Gómezek, 14. minutuan, ia bere gola sartu zuen Hugo Mouraren ezkerreko erdiraketa bat errematatu ostean, baina Wevertonek, oso erne, gola saihestea lortu zuen.

Gustavo Scarpa erdilaririk gabe, aurtengo jokalaririk onena, ezta Danilo gazterik ere, Palmeirasen zelai erdia oso desitxuratuta zegoen, Athleticoko erdilariek, tekniko gutxiago eta sendoagoak, inposatzeko aprobetxatzen jakin zutena.

22. minutuan, Khellvenek eskuinetik erdiratu zuen, Murilok buruz errematatu zuen eta baloia Vitor Roque gazteari erori zitzaion, honek nagusi izan eta Alex Santanari asistentzia eman zion, baloia sarearen atzealdean sartu besterik ez zuen falta izan bere gola sartzeko. lehen gola Urakanen kamisetarekin.

Golak animatu zuen Paranako taldea, bigarrenaren bila joan zen bitartean Palmeiras kontraeraso azkarrekin harritzen saiatu zen.

Verdãok ez zuen berriro mehatxurik egin 42. minutura arte, Lopezek Ronyk ezkerretik egindako erdiraketa buruz buruarekin zutoina jo zuenean.

Minutu batzuk geroago, txapeldunordeak beste kolpe gogorra jaso zuen Raphael Veiga, euren jokalari nagusietako bat, min hartu eta zelaia utzi behar izan zuenean.

Balantzea 69. minutuan amaitu zen, Hugo Mourak bigarren txartel horia jaso eta kanporatua izan zenean. Jokalari bat gehiagorekin, Palmeiras erasora joan zen, nahiz eta distantzia luzeko jaurtiketekin eta jaurtiketekin bakarrik desegonkortu, oso ondo kokatutako defentsa baten aurka.

Minutu batzuk geroago, Athletico-PR entrenatzailea, Luiz Felipe Scolari izan zen, bere kexengatik kanporatua izan zena ere.

Gabriel Meninoren area kanpotik egindako bi jaurtiketak Bentok salbatu zituen eta Ronyren atzealdea etxeko atezainak salbatu zuen Palmeirasen aukerarik onenak izan ziren, azken minutuetan etengabeko presioa saririk izan ez zuena.

Atlético-MG-ren aurka etxean finalerdietarako sailkatu ostean, Alviverde berriro ere Allianz Arenaren magiari atxikitzen zaio datorren asteartean Brasileirão-n jada Palmeiras garaitu zuen Paranako taldea garaitzeko. Paulok 2-0.

Aurrera egiten duena Guayaquileko final handian lehiatuko da beste finalaurrekoaren irabazlearen aurka, Vélez Sarfield argentinarraren eta Flamengoren artekoa.