AFP estalki horia

Palmeirasek Bartzelona de Guayaquil irabazi dio Grupo Libertadores taldean

Palmeirasek 2-0 irabazi dio Guayaquil Bartzelonari Ekuadorren asteazken honetan, Libertadores Kopako C multzoko hirugarren jardunaldian.

Garaipenarekin, 'Verdão' multzoko bigarren postuan dago Bolívarren sei puntu berberekin, golen aldearekin (+5 +1 aurka).

PUBLIZITATEA

Txandaren hasieran, Boliviako selekzioak 4-0 irabazi zion Paraguaiko Cerro Porteñori Asuncionen.

São Pauloko taldeak lehen zatiaren amaieran ireki du markagailua Raphael Veigak penaltia eginez (45'+3), Víctor Mendoza atezainak Rony aurrelaria area barruan erori ostean.

Palmeirasen bigarrena atsedenaldiaren ostean iritsi da, eta Gustavo Gómez atzelari paraguaiarra bigarren zutoinean agertu da korner jaurtiketa baten ostean buruz buru sareetara (47′).

Bakarkako jokoa

'Verdão' kontraerasoetan apustu egiten hasi zen, aurrealdean Rony eta Duduren abiadura baliatuz, baina Mendozaren defentsarekin egin zuen topo lehen zatian.

Agustín Rodríguez goleatzaile uruguaitarrak zuzenduta eta etxeko abantaila aprobetxatuz, Bartzelonak erasokorragoa izatea lortu zuen eta lehen minutuetan gehiago amaitu zuen, baina Weverton atezaina gutxi beldurtu zuen.

Asteazken honetako partidaren aurretik, Guayaquil taldeak bederatzi garaipen eta porrot bat izan zituen Libertadoresen etxean jokatutako azken hamar partidetan.

Hasierako presioaren ostean, Palmeiras apurka-apurka nagusitu zen partidan eta ia markagailua ireki zuen 33. minutuan Ronyren jaurtiketarekin Ekuadorko defentsak lerroan gorde zuen.

Bigarren zatian, jada 2-0 irabazita, eraginkorragoa izan zen brasildar taldea eta beldurrik gabe kudeatu zuen emaitza.

C multzoko hurrengo jardunaldian, Paraguaiko hiriburuko Cerro Porteño bisitatzen du Palmeirasek, maiatzaren 25ean, eta garaipen batek São Pauloko taldea hanka batekin utz dezake final-zortzirenetan.

Bestalde, Bartzelona La Paz-eko altuerara joango da hilaren 23an Bolívarri aurre egiteko.

Fitxa teknikoa:

2023ko Libertadores Kopa – C multzoa – Hirugarren itzulia

Bartzelona – Palmeiras 0 – 2

Estadioa: Monumental (Guayaquil)

Epailea: Andrés Rojas (COL)

Helburuak:

Palmeiras: Raphael Veiga (45'+3 penalti) eta Gustavo Gómez (47')

Txartel horiak:

Bartzelona: Pineida (36′) eta Rodríguez (80′)

Palmeiras: Rony (20′), Luan (33′) eta Raphael Veiga (45′+5)

Hamaikakoak:

Bartzelona: Víctor Mendoza – Pedro Velasco (Segundo Portocarrero, 73′), Carlos Rodríguez, Lucas Sosa, Mario Pineida – Janner Corozo (Francisco Fydriszewski, 61′), Leonai Souza, Damián Díaz (Gabriel Cortez, 73′), Fernando Gaibor, Christian Ortiz (Adonis Preciado, 46′) – Agustín Rodríguez (Jonathan Bauman, 61′). Entrenatzailea: Fabián Bustos.

Palmeiras: Weverton – Mayke, Gustavo Gómez, Murilo (Luan, 29′), Piquerez – Artur (Rafael Navarro, 80′), Gabriel Menino, Raphael Veiga, Zé Rafael, Dudu (Breno Lopes, 72′) – Rony (Gustavo Garcia , 79′). Entrenatzailea: Abel Ferreira.

* Artikulu honen testua, neurri batean, adimen artifizialeko tresnek sortu dute, azken belaunaldiko hizkuntza ereduek testuak prestatzen, berrikusten, itzultzen eta laburtzen laguntzen dutenak. Testu-sarrerak sortu ditu Curto Azken edukia hobetzeko AI tresnen albisteak eta erantzunak erabili ziren.
Garrantzitsua da azpimarratzea AI tresnak tresnak besterik ez direla eta argitaratutako edukiaren azken erantzukizuna Curto Berriak. Tresna hauek arduraz eta etikoki erabiliz, gure helburua komunikazio aukerak zabaltzea eta kalitatezko informaziorako sarbidea demokratizatzea da.