Rebeca Andradek eta Arthur Noryk brontzezko domina irabazi dute Gimnasiako Munduko Txapelketan
Irudi-kredituak: Erreprodukzioa/Instagram

'Baile de Favela' koreografia enblematikoari agur gisa, Rebeca Andrade Liverpooleko gimnasiora itzuli da igande honetan (6) Gimnasia Artistikoko Munduko Txapelketan bere bigarren domina irabazteko eta bere izena historian gehiago markatzeko. 23 urteko brasildarrak bertako tropela animatu zuen eta brontzezko domina lortu zuen solairuko ariketan, 13.733ko emaitzarekin. Urrea Jessica Gadirova britainiarrarentzat izan zen eta zilarrezko domina Jordan Chiles estatubatuarrarentzat.

Munduko Kopako edizio honetako lehiak itxiz, brasildarra Arthur Nory barra horizontalean distira egin zuen eta brontzezko domina lortu zuen. Aurkezpen eder batekin ireki zuen Noryk eta 14.466ko puntuazioa lortu zuen.

PUBLIZITATEA

Honekin, Brasilek Munduko Kopetan dominaren errekorra hautsi du, edizio honetan hiru gehituz.

Barretan urrea Broody Malone estatubatuarrarentzat izan zen (14.800) eta zilarra Daiki Hashimoto japoniarrarentzat (14.700).

Lurrean zegoen azken kirolariak, Jessica Gadirovak urrea lortu zuen 14.200 puntuarekin. Zilarrezkoa Txilerentzat izan zen, 13.833ko emaitzarekin. Jade Careyk, Estatu Batuetakoak ere, bere puntuazioa eta galdutako puntuak berrikustea eskatu zuen, brontzea lortuz, Rebeca Andraderekin berdinduta, 13.773. Bosgarren postua Nomi Visser holandarrarentzat izan zen. Jeniffer Gadirova bikia seigarrena, Martina Maggio italiarra zazpigarrena eta Shoko Miyata japoniarra zortzigarren postuan amaitu zuen.

Rebeca Andrade, gimnasta osoa

Rebecak lau kategoria ezberdinetan lortu zituen dominak lehiatu zituen Munduko Txapelketa guztietan, solairuko ariketan, banakako guztian, jauzian eta barra irregularretan. Igande honetan, habe finalean lehiatu zen oraindik, baina erori egin zenpromekategorian brasildarrarentzat domina lortzeko dituzun aukerak. Lurrean, Rebecak hori baieztatu du jada Favela Dantza beste koreografia batzuekin ordezkatzen hasi beharko litzateke hemendik aurrera.

Rebecak aurrekaririk gabeko modu batean amaitzen du munduko txapelketa urrezko domina gisa. Larunbatean (5), Guarulhoseko emakumea ere lehiatu zen barra irregularreko finalean, baina ez zuen dominarik lortu. Bi dominarekin, Rebecak 2021eko Munduko Txapelketetan bere errendimendua parekatu dezake, Japoniako Kitakyushu-n, non urrea irabazi zuen gangan eta zilarra barra irregularretan.