Irudi-kredituak: AFP

São Paulok Atlético-GO kanporatu du penaltietan eta Hego Amerikako Txapelketa erabakitzen du 10 urteren ondoren

Nazioarteko azken titulua lortu zutenetik hamar urtera, hain zuzen, Sudamerikako Kopatik, São Paulok kontinente mailako titulua lortzeko lehiatuko da azkenean. Ostegun honetan, txapelketako finalerdiko itzuliko partidan, Atlético-GO 2-0 irabaztea lortu zuen taldeak, eta penaltietara eraman zuen erabakia. Kargetan, eraginkorragoa izan zen eta 4-2koarekin bermatu zen.

Orain, São Paulok hogei egun pasatxo izango ditu erabakia prestatzeko, urriaren 1ean Ekuadorko Independiente del Valleren aurka antolatutako partida bakarrean. Partida Mario Alberto Kempes estadioan jokatuko da, Argentinako Kordoban.

PUBLIZITATEA

São Pauloko zale guztiek amesten zuten bezala hasi zen partida. Intentsitate handiarekin, Rogério Ceni entrenatzailearen taldeak ez zion atlético-GOri arnasa hartzen utzi lehen minutuetan eta oso erritmo sendoari eutsi zion markagailua ireki arte. Taldeak ondo jokatu zuen baloia, abiaduran eta jokalariak gelditu gabe mugitzen zirela. Nestor areara agertzen zen jokaldi guztietan eta Lucianok Atlético-GOren baloia atera bezain pronto egin zuen lehen borroka.

Lau minuturen buruan, São Paulok berehala berreskuratu zuen baloia erasoko zelaian. Gurutze baten ostean, Goiásko defentsak gaizki garbitu zuen, Lucianok errebotea hartu eta gogor jaurti zuen aterantz. Renanek baloia salbatzea lortu zuen, baina errebotean Patrick bakarrik agertu zen eta gol huts batean sartu zuen.

Golak Morumbi lehertu zuen. Zaleek bultzatuta, Atlético-GO zapaltzen jarraitu zuen São Paulok, bere defentsa zelaitik irten ezinik. 11.ean, Lucianok area ertzean izan zuen soberakina, nagusitu eta ezkerretik gogor jaurti zuen, baina Renanek eskua kendu zion.

Pablo Maiak Gabriel min hartuta zegoen ordezkatuz, 20 minuturen buruan, azkenean São Paulok apur bat moteldu zuen eta Atlético-GO arnasa pixka bat hartu ahal izan zuen. Baina hala ere, ukitu bizkor eta zelai alboetan abiadura askorekin, Ceniren taldeak aukera onak sortzen jarraitu zuen eta punteria falta jasan zuen —gutxienez bost aukera galdu ziren, gehienak Calleri argentinarrak—.

Zaleek lagunduta, bigarren zatirako itzuli zen São Paulo, aurkariari presio handia eginez. Hamar minututan bost aldiz oso arriskutsuan sartu zen taldea. Antsietatea Morumbi hartzen hasi zenean, berriro erabaki zuen Patrickek. 17. minutuan, Alissonek baloia eskuinetik jaso eta area barrura erdiratu zuen –3 zenbakiak Dudu atzelariari aurrea hartu eta gola sartu zuen, erabakia penaltietara eraman zuen markagailua bermatuz.

Hirugarrena sartzeko aukera batzuk izan zituen oraindik São Paulok, baina ezin izan zituen penaltiak saihestu. Sakeetan, Lucianok Renan atezaina gelditu zuen, baina Baralhasek eta Léo Pereirak galdu egin zuten Atlético-GOren aurka. Reinaldo, Calleri, Igor Vinícius eta Galoppo Ondo asmatu zuten eta São Paulo jarri zuten Sudamerikako Kopako finalean, non taldeak bigarren titulua lortzeko borrokatuko duen.

FICHÃO

SÃO PAULO 2 (4)

SÃO PAULO – Felipe Alves; Igor Vinícius, Diego, Léo eta Reinaldo; Gabriel (Pablo Maia), Rodrigo Nestor (Talles), Alisson (Galoppo) eta Patrick (Juan); Calleri eta Luciano. Entrenatzailea: Rogério Ceni.

ATLÉTICO-GO: Renan; Dudu, (Hayner), Wanderson, Klaus eta Jefferson; Baralhas, Marlon Freitas, Edson Fernando (Shaylon) eta Jorginho (Léo Pereira); Wellington Rato eta Churín (Ricardinho). Entrenatzailea: Eduardo Baptista.

GOLAK – Patrick, lehen zatia 4 minutura eta bigarrena 17 minutura. Bihurtutako penaltiak: Reinaldo, Calleri, Igor Vinícius eta Galoppo São Paulo eta Wellington Rato eta Shaylon Atl´[etico-GO.