Irudi-kredituak: AFP

São Paulok Atletico-GOren aurka galdu du Hegoamerikan

Emanaldi negargarri batek, lehen zatian kanporatzea eta Jandrei eta Diego Costaren porrotak barne, arriskuan jarri zuen São Pauloren ametsa 2022ko Copa Sul-America titulua lortzeko.Goianian, Rogério Ceniren taldeak garesti ordaindu zituen bere akatsak ostegun gauean eta Atletico-GOren aurka 3-1 galdu zuen, lehiaketaren finalaurrekoko lehen partidan

Orain, erabakia aurrera ateratzeko, Goias taldeari hiru golekin irabazi beharko dio 8an Morumbin jokatuko den itzuliko partidan. São Pauloren bi goleko garaipenak penaltietara eramaten du erabakia.

PUBLIZITATEA

Rogério Cenik hiru atzelarirekin eta zelai erdi arinago batekin hastea aukeratu zuen. Atlético-GOren baloi jarioa estutu eta lehen zatian partida konpontzeko aukerak sortzen saiatzea zen asmoa.

Bestalde, Goiásko taldeak Eduardo Baptistaren debuta izan zuen taldearen buruan, kaleratutako Jorginhoren ordez. Lanerako denbora gutxirekin, taldearen oinarriari eutsi eta erasoa bilatu zuen paseak azkar trukatuz.

Eta horrela ireki zuten markagailua etxekoek, partida hasi eta hamar minutu eskas. São Pauloren marka huts grotesko batean, Marlon Freitasek azkar jokatu zuen Duduren eskuin hegalean. Atzelaria oinarrira joan zen eta nahikoa erdiratu zuen Jorginhok golera desbideratu eta Atletikoko zaleak ospatzeko.

São Paulok, gola jaso arte partida ona egiten ari zena, azkar berrantolatu zuen eta handik gutxira berdinketara iritsi zen, aurkariaren akatsa ere baliatuz.

Edson Fernando erdilaria defentsan baloia hartzera joan zen eta harekin joan zen nagusi zelai erdira arte. Ez zuen ukitu eta Reinaldok desarmatuta amaitu zuen. Baloia Rodrigo Nestorengana erori zen eta honek, ezkerreko area ertzetik, Lucianok baloia gurutzatu zuen Renan atezaina burutik pasa eta partida berdindu zuen.

Joko orekatu batean, edozein akats hilgarria izan daiteke. 31 urterekin, Igor Gomesek falta tonto bat egin zion Jorginhori, Atlético-GO jokalariari kamisetarekin helduta. 39 urterekin, berriro ere erdilariak nahastu egin zuen - Edson Fernandori indar handiz aurre egin zion, bigarren txartel horia jaso zuen eta zelaitik kanporatu zuten azkenean.

Kanporaketak Rogério Ceni hiru atzelarirekin zuen eskema desegin zuen lehen zatian; atsedenaldiaren aurretik bi aldaketa eginda, São Pauloko entrenatzaileak Welington eta Patrick zelaira bidali zituen. Cenik lau atzelari eta lau kirolarirekin jarri zuen taldea zelai erdian, eta Calleri bakarrik utzi zuen aurrelari gisa —arazoa da ez zuela sektorea beste erdilari batekin berreraiki—.

Bat gutxiagorekin, are zailagoa bihurtu zen

Bigarren zatia Atlético-GO zelaian jokalari bat gehiago izatearen abantaila aldarrikatu nahian hasi zen. Zelai erdian inposizioarekin, taldeak baloiaren jabetza mantendu zuen, baina ez zen eraginkortasunez iritsi. Eduardo Baptistak bere taldea askoz erasokorrago bihurtu zuen aldaketa egin zuen, Shaylon aurrelaria zelaian jarriz, eta laster saritua izan zen.

Hamaika minutura arte, berriro ere eskuinetik iritsi ziren goiatarrak. Marlon Freitasek azkar aurreratu zuen eta baxu gurutzatu zuen areara. Jandrei luzatu eta baloia huts egitea lortu zuen, Diego Costari errebotatu eta lurrean eserita zegoen Shaylo utzi zuen hutsean sartuz – 2 eta 1 Atlético-GO.

São Paulok ezin izan zuen Renanen golera inolako arriskurik lortu eta, lasai, Atlético-GO beti arriskuarekin iristen zen. 32 urterekin, hirugarren gola iritsi zen goiatarrak. Léo Pereirak ezkerretik jaso zuen eta Diego Costak nahi bezala pasatu zuen, areara sartu eta Jandreiren irteera ukitu zuen handitzeko.

São Paulok astebete izango du bere burua berrantolatzeko, finalera pasatzen saiatzeko. Atlético-GOren aurka kanporatzea hondamendia izango da taldearentzat.