Kuvat: Reproduction Twitter/WTA

Bia Haddad voittaa ja menee Roland Garrosin puolivälieriin

Brasilialainen tennispelaaja Bia Haddad, maailman 14. sija, voitti espanjalaisen Sara Sorribesin (132.) lähes neljä tuntia kestäneessä taistelussa tänä maanantaina (5) ja pääsi Roland Garros -turnauksen puolivälieriin.

Suzanne Lenglenin kentällä pelatessaan Bia päätti pelin kahdessa erässä 2:een, 1-6 (7/3), 7-6 ja 3-7.

MAINONTA

Brasilialainen kilpailee paikasta semifinaaliin maailman 7. sijalla olevan tunisialaisen Ons Jabeurin kanssa, joka voitti reilussa tunnissa helposti amerikkalaisen Bernarda Peran (36.) pistein 6-3 ja 6-1.

Bia ja Sorribes pelasivat yhden turnauksen parhaista peleistä, vuoden pisimmän naisten radalla, jossa brasilialaisen hyökkäysvalikoima meni päällekkäin espanjalaisen takakenttäpelin kanssa.

Sorribes, joka ei ollut koskaan päässyt Grand Slam -turnauksen kolmatta kierrosta pidemmälle, osoitti olevansa täysin toipunut oikean jalkansa murtuman jälkeen, mikä piti hänet poissa toiminnasta viime vuoden syyskuusta tämän vuoden huhtikuuhun.

MAINONTA

Biasta, joka nauttii uransa parhaasta vaiheesta 27-vuotiaana, tuli ensimmäinen brasilialainen, joka pääsi Roland Garrosin puolivälieriin sitten Maria Esther Buenon vuonna 1968.

São Paulon tennispelaaja oli suosikki ja näytti olevan matkalla hiljaiseen voittoon, kun hän johti 5-2 ensimmäisessä erässä, mutta Sorribes reagoi kolmella tauolla ja pakotti tiebreakin, jonka hän voitti 7/ 3.

Espanjalainen piti vauhtinsa ja johti 3-0 toisessa erässä, mutta tällä kertaa Bia reagoi ja voitti kuusi peliä peräkkäin ja tasoitti ottelun.

MAINONTA

Ratkaisevassa erässä, kun molemmat olivat jo väsyneitä, Bia päätti ottelun 12. erässä ja sinetöi voiton neljännellä ottelupallollaan.