Argentiina (Messi) ja Ranska (Mbappé)
Kuvatekstit: Reproduction/Twitter

Argentiinalla on MM-kisojen historiassa etulyöntiasema Ranskaan nähden

Ranska ja Argentiina, jotka kohtaavat ensi sunnuntaina (18.) vuoden 2022 MM-finaalissa molemmille kolmatta maailmanmestaruutta etsiessään, ovat kohdanneet jo kolme kertaa turnauksen historiassa.

1930: 84 minuutin peli

15. heinäkuuta 1930 Argentiina ja Ranska pelasivat ensimmäisen kaksintaistelunsa historian ensimmäisessä MM-kisoissa, jotka pidettiin Uruguayssa. Parque Central -stadionilla Montevideossa 23 tuhannen katsojan edessä peli päättyi 'Albicelesten' 1-0 voittoon.

MAINONTA

Ranskalaisen maalivahti Alex Thépotin erinomainen suoritus esti argentiinalaisia ​​tekemästä maalia toisen puoliajan 36. minuuttiin asti, jolloin Luis Monti teki ottelun ainoan maalin.

Mutta 39-vuotiaana brasilialainen erotuomari Gilberto de Almeida Rego vihelsi pelin loppuun, mikä aiheutti yllätystä ja vihaa ranskalaisten pelaajien ja osan yleisössä.

Molemmat joukkueet menivät pukuhuoneeseen, mutta apulainen onnistui vakuuttamaan brasilialaisen erotuomarin virheestään ja pelaajat palasivat kentälle pelaamaan viimeiset kuusi minuuttia, mikä ei muuttanut tulosta.

MAINONTA

Ranska putosi lohkovaiheessa tappion jälkeen Chilelle (3-0), kun taas Argentiina hävisi finaalin isäntälleen Uruguaylle (4-2).

1978: Trésorin käsi

6. kesäkuuta 1978 Ranska kohtasi Argentiinan lohkovaiheessa Monumental de Núñez -stadionilla 71 XNUMX katsojan edessä.

Aiemmin Italian (2-1) voittama "Bleus" kärsi uuden tappion samalla tuloksella, mikä sinetöi heidän pudotuksensa, kun taas Argentiina voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

MAINONTA

Michel Platinin johtama Ranska oli tasatilanteessa 0-0 argentiinalaisten kanssa ensimmäisen puoliajan 45. minuuttiin saakka, jolloin Marius Trésor kosketti palloa kädellä Leopoldo Luquen laukauksen jälkeen. Daniel Passarella käänsi rangaistuspotkun 'Albicelesten'.

Toisen puoliajan 11. minuutilla ranskalainen maalivahti Jean-Paul Bertrand-Demanes yrittää pysäyttää Luquen laukauksen ja törmää tolppaan. Poistuttuaan kentältä paareilla hänet korvaa Dominique Baratelli.

Platini hyödyntää Bernard Lacomben tekemän levypallon ja tasoittaa neljä minuuttia myöhemmin. Myöhemmin Didier Six menettää mahdollisuuden kasvotusten argentiinalaisen maalivahti Ubaldo Fillolin kanssa. Kunnes 28. minuutilla Luque voitti Baratellin laukauksella alueen ulkopuolelta.

MAINONTA

Tämä on "Bleuksen" viimeinen tappio eteläamerikkalaiselle joukkueelle MM-kisoissa.

2018: Pavardin suuri maali

30. kesäkuuta 2018 lohkovaiheessa vakaa Ranska ja vaikeasti karsiutunut Argentiina kohtasivat neljännesvälierissä Venäjän MM-kisoissa.

Ensimmäisestä hetkestä lähtien "Bleus" meni johtoon Antoine Griezmannin rangaistuspotkulla. Ennen taukoa Di María tasoitti lyömällä alueen ulkopuolelta, eikä Hugo Lloriksella ollut mahdollisuutta.

MAINONTA

Toisella puoliajalla Argentiina kääntyi Lionel Messin laukauksella, jonka Gabriel Mercado torjui. Mutta Ranska jätti kaiken ennalleen jälleen Benjamin Pavard, joka teki vaikuttavan maalin kaukaa, turnauksen kauneimman maalin.

Myöhemmin ranskalaiset palasivat johtoon Mbappén kahdella maalilla neljässä minuutissa.

Keskeytysajalla Messin keskityksen jälkeen Sergio 'Kun' Agüero teki maalin puskulla. Viimeisestä Argentiinan mahdollisuudesta huolimatta Ranska voitti pelin 4-3, mikä ratkaisee heidän toisen maailmanmestaruutensa.