Brasilia voitti lopulta Perun (1-0) Limassa vuoden 2 MM-karsintojen toisella kierroksella.

Brasilia voitti Perun 1-0 tänä tiistaina (12) Limassa vuoden 2026 MM-kisojen Etelä-Amerikan karsintaottelun toisen kierroksen lopussa.

Seleçãon voittomaalin teki Marquinhos puskulla viimeisellä jaksolla (90′) Neymarin kulmapotkun jälkeen, mikä vaikeni kansallisstadionilla paikalla olleet tuhannet fanit.

MAINONTA

– Hallitsimme peliä aina kun pystyimme. Se oli erittäin ansaittu voitto”, valmentaja Fernando Diniz sanoi lehdistötilaisuudessa.

"Olen tyytyväinen siihen, mitä esitimme näiden kahden pelin yhteistuloksissa. Se oli erittäin positiivista”, valmentaja korosti toisen peräkkäisen karsintavoiton jälkeen.

Brasilia johtaa karsintaottelua 6 pisteellä, jota seuraa Argentiina samalla pisteellä, mutta pienemmällä maalierolla.

MAINONTA

Peru on seitsemäs yhdellä pisteellä Chilen rinnalla.

Etelä-Amerikan karsinnat takaavat kuusi paikkaa vuoden 2026 MM-kisoihin Pohjois-Amerikassa, ja seitsemänneksi sijoittuneella joukkueella on mahdollisuus karsiutua pelaamalla pudotuspeleissä toiselta mantereelta tulevaa joukkuetta vastaan.

VAR pelastaa Perun

Peli alkoi Brasilialla syvemmällä ja vahvalla puolustuksella, kun Peru yritti puristaa kansallisstadionin katsomossa olevien yli 30 tuhannen fanin edessä, jotka eivät lakanneet kannustamasta.

MAINONTA

Stadion, johon mahtuu noin 45 2022 ihmistä, ei ollut täynnä FIFA:n sanktioiden vuoksi fanien sopimattomasta käytöksestä Paraguayta vastaan ​​vuoden XNUMX karsintaotteluissa.

Ensimmäisen 15 minuutin jälkeen, jolloin Peru otti aloitteen, Brasilia alkoi herätä ja näyttää tyypillistä peliään luoden nopeita vastahyökkäyksiä Neymarin, Casemiron ja Rodrygon johdolla sijoittuessaan paremmin keskikentälle.

18-vuotiaana Raphinha pelästyi ensimmäisen kerran ja viimeisteli nopean brasilialaisen hyökkäyksen Neymarin johtamana.

MAINONTA

Klo 21 argentiinalainen erotuomari Fernando Rapallini hylkäsi Raphinhan maalin paitsiossa.

Mutta Perun joukkue jatkoi hyökkäyspeliään kapteeninsa ja maalintekijänsä Paolo Guerreron ja André Carrillon johdolla yrittääkseen päästä Edersonin maaliin.

Pelaajiensa nopeutta ja ensiluokkaista kosketusta soveltaen Brasilia hallitsi keskikenttää ja yritti myrkyllisillä syöttöillä tunkeutua Gallesen maaliin.

MAINONTA

Klo 29 Richarlison löysi Brasilian joukkueen maalin hyödyntäen Danilon oikealta antamaa keskitystä pelissä, joka palasi Neymarin jaloista. Mutta erotuomari peruutti sen pitkän keskustelun jälkeen VAR:n kanssa.

44-vuotiaana 'Ney' heitti vahvan oikean laukauksen, jonka Gallese torjui molemmilla käsillä yhdessä kaksintaistelun parhaista puolustuksista.

Ensimmäisellä puoliajalla Perun joukkue uhkasi Brasilian maalia vain kerran, Guerreron laukauksella, joka meni yli maalin.

Marquinhos tekee maalin lopussa

Fernando Dinizin johtama joukkue ei muuttanut tyyliään ja hyökkäysintensiteettiään yrittääkseen avata maalia toisella puoliajalla.

Perun joukkue vahvisti puolustusrakennettaan, jossa pelaajat kuten Renato Tapia ja Aldo Corzo olivat takana.

Perun valmentaja Juan Reynoso toi toisen puoliajan alussa nuoren hyökkääjän João Grimaldon Andy Polon loukkaantumisen vuoksi ja muutos antoi lisää vauhtia hänen joukkueensa hyökkäykseen.

Ensimmäisen pelitunnin jälkeen Brasilia lisäsi painetta ja asetti Perun entistä enemmän kentälleen, mutta ei löytänyt tilaa avata pisteet.

63-vuotiaana Diniz korvasi Gabriel Jesusin Richarlisonin tilalla tavoitteenaan antaa joukkueelleen lisää hyökkäysvoimaa.

Samaan aikaan Reynoso vaihtoi penkkiä ja lisäsi hyökkääjä Raúl Ruidíazin.

Pelin viimeisen viiden minuutin aikana Diniz teki kolme muutosta toivoen ruiskuttaa enemmän energiaa ja voittaa.

Eikä juhannuskaan odottanut kauaa. Klo 90 Marquinhos meni vastustajan laatikkoon ja päätti Neymarin kulmapotkun 1-0, kun Peru juhli jo tasapeliä kuin voittoa.

Nyt johtava Brasilia isännöi Venezuelaa 12. lokakuuta ja Peru vierailee Chilessä.