Kuvat: AFP

George Russell voitti Formula 1:n Brasilian Grand Prixin

O pilotBritti George Russell, Mercedes, voitti tänä sunnuntaina (13) Brasilian Formula 1 Grand Prix -kilpailun Interlagosin radalla ennen joukkuetoveriaan ja maanmiehensä Lewis Hamiltonia ja espanjalaista Carlos Sainzia Ferrarista.

Russell, joka aloitti paalupaikalta voitettuaan lauantain sprinttikilpailun, piti johtoa alusta loppuun ja otti F1-uransa ensimmäisen voiton.

MAINONTA

Alkuperäinen turva-auto

Tämän sunnuntain kilpailun alkua leimasi australialaisen Daniel Ricciardon (McLaren) ja tanskalaisen Kevin Magnussenin (Haas) ensimmäisen kierroksen onnettomuus, joka pakotti turva-auton radalle.

Kilpailun jatkuessa nykyinen mestari, hollantilainen Max Verstappen (Red Bull), joka lähti kolmanneksi, yritti ohittaa Hamiltonia, mutta päätyi koskettamaan britin autoa.

molemmat pilotHe lähtivät radalta, vaikka Hamilton onnistui jatkamaan ja pysymään kilpailussa, kun taas Verstappen, loukkaantuneena, joutui menemään varikkoon vaihtamaan etusiipeä. Lisäksi hollantilainen tuomittiin tapauksesta viiden sekunnin rangaistukseen.

MAINONTA

Viimeisessä osassa Hamilton, voitti kolme kertaa Brasiliassa ja joka etsi voittoa tullakseen ensimmäiseksi pilothistorian yksi, joka on voittanut vähintään yhden kilpailun 16 peräkkäisenä kaudella, hän osoitti kaiken kokemuksensa ja laatunsa ja onnistui voittamaan Sainzin ja Pérezin saavuttaen toisen sijan 45. kierroksella.

Merdedesin vuoro

Russell, 24, jatkoi lentämistä voittoon asti, kun taas Hamilton pysyi turvassa toisella sijalla ja kolmannella Pérez menetti voimansa ja sijoittui seitsemänneksi Sainzin, Leclercin, Alonson ja Verstappenin ohittamana.

"En tiedä mitä sanoa. Kaikki muistot urastani vilkkuvat nyt läpi. Olla osa tätä joukkuetta… Minulla on monia ihmisiä kiittävänä”, sanoi tunteellinen Russell voiton jälkeen.

MAINONTA

Formula 2022:n MM-kausi 1 päättyy ensi sunnuntaina vuoden 22. ja viimeiseen kilpailuun Abu Dhabissa (Yhdistyneet arabiemiirikunnat).