Kuvat: AFP

Iga Swiatek voittaa Ons Jabeurin ja tulee ensimmäistä kertaa US Openin mestariksi

Nuori puolalainen tennispelaaja Iga Swiatek voitti tunisialaisen Ons Jabeurin tänä lauantaina ja voitti US Openin ensimmäistä kertaa, hänen uransa kolmannen Grand Slam -tittelin. Swiatek, maailman ykkönen, päätti ottelun kahdessa erässä 1-tuloksiin 2-0 ja 6-2 (7/6) yhdessä tunnissa ja 7 minuutissa Arthur Ashe -stadionilla.

Puolalainen, 21-vuotias ja kaksinkertainen Roland Garrosin mestari (2020 ja 2022), on edelleen lyömätön finaalissa, ja hän on voittanut viimeisestä kymmenestä.

MAINONTA

Wimbledonin toiseksi sijoittunut Jabeur puolestaan ​​menetti toisen tilaisuutensa olla ensimmäinen afrikkalainen, joka nosti Major-palkinnon.

28-vuotias tunisialainen aloitti tuhoisan Swiatekin, joka voitti ensimmäisen erän puolessa tunnissa ja taisteli kovasti toisessa, kunnes pakotti tiebreakin, mutta ei pystynyt viemään peliä kolmanteen erään.

Wimbledonissa Elena Rybakinalle tappionsa jälkeen tunisialaisella oli upea kampanja New Yorkissa, kun hän päästää vain yhden erän välieriin asti.

MAINONTA

Ensimmäinen afrikkalainen, joka kilpaili US Openin pokaalista, Jabeur putosi finaalissa Swiatekille, joka eteni turnauksen läpi huomaamattomasti ja odotustensa mukaan.

Mutta ratkaisevassa pelissä puolalainen esitteli tuhoisan versionsa, jolla hän voitti kuusi muuta titteliä tällä kaudella, mukaan lukien Roland Garros, ja lisäsi galleriaan toisen Grand Slam -pokaalin.

Naisten kiertueella ilman hallitsevaa pelaajaa Serena Williamsin taantuman jälkeen Swiatek on ensimmäinen, joka on voittanut kaksi neljästä Majorista samalla kaudella vuodesta 2016 lähtien.

MAINONTA

Serenan jäähyväisturnauksessa puolalainen oli myös ensimmäinen pelaaja, joka saavutti seitsemän titteliä yhden vuoden aikana amerikkalaisen tähden vuonna 2014 jälkeen.

”Minun piti keskittyä ja tämä turnaus oli erittäin haastava, koska New York on niin meluisa, niin hullu, kaupungissa on niin paljon houkutuksia, inspiroivia ihmisiä, joita tapasin. Olen erittäin ylpeä", Swiatek sanoi ennen pokaalin vastaanottamista.

Miesten US Openin finaali pelataan sunnuntaina espanjalaisen Carlos Alcarazin ja norjalaisen Casper Ruddin välillä. Voittaja nostaa ensimmäisen Grand Slam -pokaalinsa ja on uusi numero 1 ATP-rankingissa.