Kuvat: AFP

São Paulo eliminoi Atlético-GOn rangaistuksissa ja päätti Etelä-Amerikan mestaruuden 10 vuoden jälkeen

Kymmenen vuotta viimeisen kansainvälisen mestaruuden, juuri Copa Sudamericanan jälkeen, São Paulo kilpailee vihdoin jälleen mantereen mestaruudesta. Tänä torstaina turnauksen välierän toisessa osassa joukkue onnistui voittamaan Atlético-GO:n 2-0 ja päätti rangaistuspotkusta. Syöttöissä hän oli tehokkaampi ja varmisti itsensä 4-2.

Nyt São Paulolla on hieman yli kaksikymmentä päivää aikaa valmistautua päätökseen yhdessä ottelussa, joka on määrä pelata 1. lokakuuta ecuadorista Independiente del Vallea vastaan. Ottelu pelataan Mario Alberto Kempes -stadionilla Córdobassa, Argentiinassa.

MAINONTA

Ottelu alkoi kuten jokainen São Paulon fani unelmoi. Valmentaja Rogério Cenin joukkue ei antanut Atlético-GOn hengittää ensimmäisinä minuuteina suurella intensiteetillä ja piti erittäin vahvaa tahtia, kunnes avasi maalin. Joukkue pelasi palloa hyvin, nopeasti ja pelaajien liikkuessa pysähtymättä. Nestor esiintyi alueella jokaisessa pelissä ja Luciano teki ensimmäisen taistelun heti Atlético-GO:n pallon tullessa ulos.

Neljän minuutin jälkeen São Paulo otti heti pallon takaisin hyökkäyskentältä. Keskityksen jälkeen Goiás-puolustus siivosi sen huonosti, Luciano tarttui kimppuun ja ampui kovaa maalia kohti. Renan onnistui pelastamaan pallon, mutta kimpussa Patrick ilmestyi yksin ja teki maalin tyhjään maaliin.

Maali sai Morumbin räjähtämään. Fanien painostamana São Paulo jatkoi Atlético-GO:n murskaamista, joka ei kyennyt poistumaan puolustuskentältä. Klo 11:llä Lucianolla oli ylijäämä alueen reunalla, hän hallitsi ja ampui kovasti vasemmalla, mutta Renan käveli sen pois.

MAINONTA

Kun Pablo Maia korvasi loukkaantuneen Gabrielin, 20 minuutin jälkeen São Paulo lopulta hidastui hieman ja Atlético-GO pystyi hengittämään hieman. Mutta siitä huolimatta, nopeilla kosketuksilla ja suurella nopeudella kentän sivuilla, Cenin joukkue jatkoi hyvien paikkojen luomista ja kärsi tavoitteen puutteesta – hukkaan meni ainakin viisi paikkaa, joista suurin osa oli argentiinalaisen Callerin toimesta.

Fanien tukemana São Paulo palasi toiselle puoliajalle ja painoi vastustajaa paljon. Joukkue tuli erittäin vaaralliseksi viisi kertaa kymmenen minuutin aikana. Kun ahdistus alkoi vallata Morumbia, Patrick päätti jälleen. 17. minuutilla Alisson vastaanotti pallon oikealta ja ylitti alueelle – numero 3 ohitti laitapuolustaja Dudun ja teki maalin, mikä taati pisteen, joka vei päätöksen rangaistuksiin.

São Paulolla oli vielä mahdollisuuksia tehdä kolmas maali, mutta se ei kyennyt välttämään rangaistuksia. Potkujen aikana Luciano pysäytti maalivahti Renanin, mutta Baralhas ja Léo Pereira hävisivät Atlético-GO:lle. Reinaldo, Calleri, Igor Vinícius ja Galoppo He tekivät sen oikein ja laittoivat São Paulon Copa Sudamericanan finaaliin, jossa joukkue taistelee toisesta mestaruudestaan.

MAINONTA

FICHÃO

SÃO PAULO 2 (4)

SÃO PAULO – Felipe Alves; Igor Vinícius, Diego, Léo ja Reinaldo; Gabriel (Pablo Maia), Rodrigo Nestor (Talles), Alisson (Galoppo) ja Patrick (Juan); Calleri ja Luciano. Valmentaja: Rogério Ceni.

ATLÉTICO-GO: Renan; Dudu, (Hayner), Wanderson, Klaus ja Jefferson; Baralhas, Marlon Freitas, Edson Fernando (Shaylon) ja Jorginho (Léo Pereira); Wellington Rato ja Churín (Ricardinho). Valmentaja: Eduardo Baptista.

MAALIMERKINNäT – Patrick, 4 minuuttia ensimmäisellä puoliajalla ja 17 minuuttia toisella. Rangaistukset muunnettu: Reinaldo, Calleri, Igor Vinícius ja Galoppo São Paulolle ja Wellington Ratolle ja Shaylonille Atl´[etico-GO:lle.