Afbeeldingscredits: reproductie Twitter/WTA

Bia Haddad wint en gaat naar de kwartfinales van Roland Garros

De Braziliaanse tennisster Bia Haddad, nummer 14 van de wereld, versloeg maandag (132) de Spaanse Sara Sorribes (5e) in een bijna vier uur durende strijd (XNUMX) en plaatste zich voor de kwartfinales van het Roland Garros-toernooi.

Bia speelde op het veld van Suzanne Lenglen en sloot de wedstrijd in 2 sets af naar 1, met scores van 6-7 (3/7), 6-3 en 7-5.

PUBLICITEIT

De Braziliaan strijdt om een ​​plek in de halve finales met de Tunesiër Ons Jabeur, de nummer 7 van de wereld, die in iets meer dan een uur de Amerikaanse Bernarda Pera (36e) met scores van 6-3 en 6-1 met gemak versloeg.

Bia en Sorribes speelden een van de beste wedstrijden van het toernooi, de langste van het jaar op het damescircuit, waarin het aanvallende repertoire van de Braziliaan overlapte met het spel van de Spanjaard op de verdedigingshelft.

Sorribes, die nooit verder kwam dan de derde ronde van een Grand Slam, liet zien dat ze volledig hersteld is na een breuk in haar rechtervoet, die haar van september vorig jaar tot april dit jaar buiten actie hield.

PUBLICITEIT

Bia, die op 27-jarige leeftijd de beste fase van haar carrière beleeft, werd de eerste Braziliaanse die de kwartfinales van Roland Garros bereikte sinds Maria Esther Bueno in 1968.

De tennisster uit São Paulo was de favoriet en leek op weg naar een rustige overwinning toen ze in de eerste set een 5-2 voorsprong nam, maar Sorribes reageerde met drie breaks en dwong een tiebreak af, die ze met 7 won. 3.

De Spanjaard hield het tempo vast en kwam in de tweede set op een 3-0 voorsprong, maar dit keer was het Bia die reageerde en zes games op rij won om de wedstrijd in evenwicht te brengen.

PUBLICITEIT

In de beslissende set, waarin beiden al tegen vermoeidheid vochten, serveerde Bia om de wedstrijd in de 12e game af te sluiten en bezegelde ze de overwinning op haar vierde matchpoint.