Kroatiƫ verslaat Marokko en behaalt de derde plaats op het WK

Marokko had alles, maar de vastberadenheid van de Afrikanen was niet genoeg om het Kroatische team te verslaan. De eindstand was 2 x 1. Door de overwinning behaalde het Kroatische team de derde plaats op het wereldkampioenschap.

Paneel šŸ”Ž

āš½ 12h - KroatiĆ« 2 x 1 Marokko šŸ”œ

Strijd om het podium ????

Het was een mooie strijd om het podium. De Kroaten begonnen met winnen, maar de Afrikanen joegen de score na en speelden in de eerste helft 1-1 gelijk. Maar voordat de eerste helft van de wedstrijd voorbij was, scoorde Kroatiƫ een prachtig doelpunt, kansloos voor de Marokkaanse verdediger.

PUBLICITEIT

Ruim 3e plaats

Voor Marokkanen en Kroaten was het duel van zaterdag (17) veel meer dan een derde plaats. De wedstrijd werd gezien als een finale.

Zelfs met de nederlaag is de campagne van Marokko al historisch. Nog nooit was een Afrikaans team zo ver gekomen in de World cup.

De Kroaten, de huidige nummer twee, herhaalden wat het team deed tijdens het WK van 98, toen ze Nederland versloegen en de derde plaats behaalden. Voor coach Zlatko Dalic markeerde dat WK het begin van een schitterend traject voor het land. En deze zaterdag maakten ze hun fans opnieuw trots.