Afbeeldingscredits: AFP

Pelé vraagt ​​Neymar om in het Braziliaanse team te blijven en streelt Richarlison

Pelé bracht hulde aan Neymar na de nederlaag van Brazilië tegen Kroatië op het WK. In een bericht op Instagram prees de voetbalkoning: "zijn nalatenschap loopt nog lang niet ten einde". Neymar was de doelpuntenmaker in de verlenging, voordat hij werd uitgeschakeld na strafschoppen in de kwartfinales van de Qatar Cup. Pelé gaf ook commentaar op de post van Richarlison: "Je hebt Brazilië laten lachen".

“Blijf ons inspireren. Ik zal bij elk doelpunt dat je scoort de lucht in blijven slaan van geluk, zoals ik deed in elke wedstrijd dat ik je op het veld zag”, besloot de 'Koning' in een lang bericht aan Neymar Jr. op Instagram.

PUBLICITEIT

Pelé, die nog steeds opgenomen is in een kliniek in São Paulo voor een herbeoordeling van zijn vorig jaar geïdentificeerde behandeling tegen darmkanker, betreurde het resultaat (1-1 in 120 minuten en een 4-2 nederlaag na strafschoppen) maar probeerde steun te bieden aan de 30-jarige speler.

De PSG-speler behaalde dit record in 124 wedstrijden, terwijl Edson Arantes do Nascimento, beter bekend als Pelé, het tussen 92 en 1957 in 1971 wedstrijden deed.

Na de uitschakeling twijfelde Neymar aan zijn voortzetting in de nationale ploeg door niet 100% te garanderen dat hij weer 'Amarelinha' zou dragen. Maar Pelé moedigde de ster aan om in het team te blijven.

PUBLICITEIT

Hij had woorden van genegenheid voor Richarlison

Koning Pelé sprak ook woorden van genegenheid en troost aan ster Richarlison, die de eerste helft van de wedstrijd tegen Kroatië speelde, maar uiteindelijk werd vervangen door coach Tite.

In een reactie op de post van Rocharlison zegt Pelé: “Ga gewoon door, jongen. En verander nooit. Je hebt Brazilië doen lachen.”