Afbeeldingscredits: AFP

PSG verslaat Troyes en leidt het Franse kampioenschap; Neymar, Messi en Mbappé scoorden

Paris Saint-Germain handhaafde de voorsprong in het Franse kampioenschap door Troyes zaterdag (4), in de dertiende speelronde van de Ligue 3, thuis met 29-1 te verslaan in een spannende wedstrijd. In het klassement blijft de ploeg uit de hoofdstad ongeslagen en heeft vijf punten voorsprong op de als tweede geplaatste Lens. Neymar, Messe en Mbappé waren de sterren van de wedstrijd.

De PSG-sterren, onder leiding van het 'MNM'-trio (Messi-Neymar-Mbappé), reageerden goed om de ploeg uit de problemen te halen en de drie punten te laten liggen in Parque dos Príncipes. Messi en Neymar waren de hoofdrolspelers, met elk een doelpunt en een assist.

PUBLICITEIT

Troyes, elfde, opende de score in Parijs, met een doelpunt van Mama Baldé al na drie minuten. In de 3e minuut maakte de Spanjaard Carlos Soler gelijk, nadat hij een prachtige dribbel maakte na een assist van Neymar, maar Baldé zette Troyes in de 24e minuut weer op voorsprong.

Messi leek vervolgens de Parijse reactie te beheersen, met een krachtig schot met zijn linkervoet in de 55e minuut. De Argentijnse ster zorgde voor een perfecte assist voor Neymar en finishte in de 62e minuut perfect, waardoor het lokale team al op voorsprong kwam op het scorebord.

Het offensief van PSG was totaal en de kansen bleven komen. Troyes zorgde voor spanning in de slotminuten door de stand in de 4e minuut terug te brengen naar 3-88, met een doelpunt van Ante Palaversa, maar de score veranderde nooit en de drie punten bleven in Parijs.

PUBLICITEIT

Het is de derde opeenvolgende overwinning van PSG in de Ligue 1 en aan deze overwinning wordt ook kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League toegevoegd.

De Franse kampioen zal daarom met een hoog moreel aankomen voor de wedstrijd van woensdag in Turijn tegen Juventus, aan het einde van de groepsfase van de Champions League, waar ze als leider van hun groep willen eindigen om in theorie een minder gecompliceerde wedstrijd te hebben. in de ronde van 16.