Afbeeldingscredits: AFP

WK vriendschappelijke wedstrijden: Mexico verliest van Zweden en Duitsland is niet enthousiast

In de vriendschappelijke wedstrijden voorafgaand aan het WK verloor Mexico van Zweden, versloeg Duitsland het matte Oman, versloeg Argentinië de Verenigde Arabische Emiraten, versloeg Kroatië Saoedi-Arabië met slechts één doelpunt verschil en Polen versloeg Chili. Lees meer over de vriendschappelijke wedstrijden die deze woensdag (1) plaatsvonden.

Mexico versus Zweden

De selectie van Mexico werd verslagen door 2 een 1 in een vriendschappelijke wedstrijd die deze woensdag in Spanje werd gespeeld, de laatste test voor de ploeg van coach Gerardo Martino voor het WK. De doelpunten vielen pas in de tweede helft. Het Mexicaanse team domineerde het grootste deel van de eerste helft de actie, maar werd verrast door Zweden.

PUBLICITEIT

Mexico reist donderdag af naar Doha en debuteert op het WK op 22 november tegen Polen, in Groep C, waar ook Argentinië en Saoedi-Arabië deel van uitmaken.

Polen x Chili

Het Poolse team versloeg Chili met 1-0, met het enige doelpunt van Krzysztof Piatek in de 39e minuut van de tweede helft.

Vóór de aftrap werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de twee slachtoffers van een raketcrash op Pools grondgebied, tijdens de Russische invasie van Oekraïne.

PUBLICITEIT

De Chileense ploeg, die zich niet plaatste voor het WK, domineerde een groot deel van de wedstrijd en kreeg vier duidelijke scoringskansen, maar slaagde er niet in de overhand te krijgen op doelman Lukasz Skorupski.

Door te wedden op de tegenaanval wisten de Polen de score te sluiten. A Polonia debuut in WK op 22 november tegen Mexico, vacht Grupo C, waartoe ook Argentinië en Zuid-Korea behoren.

Duitsland versus Oman

Afgaande op de reacties op sociale media was Duitsland niet enthousiast: met een discreet optreden versloeg het Europese team Oman met 1-0. Niclas Füllkrug, spits van Werder Bremen, scoorde het Duitse doelpunt in de 35e minuut van de tweede helft.

PUBLICITEIT

A Duitsland debuteert op 23 november op het WK tegen de Japanners. Daarna worden ze geconfronteerd met Spanje en Costa Rica Groep E.

Argentinië x Verenigde Arabische Emiraten

Afbeelding: Ryan LIM / AFP

het spel van Argentinië was de spannendste van de dag: het Zuid-Amerikaanse team versloeg de Verenigde Arabische Emiraten met 5-0 in het Mohammed Bin Zayed Stadion in Abu Dhabi.

De doelpunten werden gescoord door Julián Álvarez, Ángel Di María (2x), Lionel Messi en Joaquín Correa.

PUBLICITEIT

A Het Argentijnse team debuteert op het WK op 22 november tegen Saoedi-Arabië, in groep C, waartoe ook Mexico en Polen behoren.

Kroatië versus Saoedi-Arabië

De huidige nummer twee op de wereld versloeg woensdag (1) Saoedi-Arabië met 0-16. In een stadion met weinig fans in Riyad scoorde spits Andrej Kramaric het laatste doelpunt van de wedstrijd, waarin Luka Modric, Ballon d'Or-winnaar in 2018, 30 minuten speelde.

De Kroaten zijn binnen Groep F van het WK naast België, Canada en Marokko hun tegenstander in debuut op 23 november in het Al-Ba-stadionjt.

PUBLICITEIT

De Saoedi-Arabië debuteert op 21 november tegen Argentinië, vacht Groep C, waar ook Mexico en Polen liggen.

Wat kun je de komende dagen voor het WK verwachten?

Het WK begint aanstaande zondag 20 november met de wedstrijd tussen Qatar – gastland van de competitie – en Ecuador, in groep A. Andere ploegen in de groep, zoals Senegal en Nederland, spelen pas bij de opening van de grote competitie. (Lans)

Aanstaande donderdag (17e) zal Iran het opnemen tegen Nicaragua in een vriendschappelijke wedstrijd die om 13 uur (Brasilia-tijd) zal plaatsvinden. Tegelijkertijd staat Spanje tegenover Jordanië, in Amman.

Het Portugese team staat donderdag (17e) ook tegenover Nigeria, maar zal het volgens coach Fernando Santos zonder spits Cristiano Ronaldo moeten hebben, die gastritis heeft.

Op vrijdag (18) is er Servië vs Bahrein. De wereldkampioen Frankrijk volgt het plan van Brazilië en zal tot het WK geen wedstrijden spelen.