Afbeeldingscredits: AFP

Barça verslaat Real met een eigen doelpunt van Militão en komt op voorsprong in de Copa del Rey

Barcelona boekte donderdag een goed resultaat (2) door met 1-0 te winnen op bezoek bij Real Madrid, in de heenwedstrijd van de halve finales van de Copa del Rey. Een eigen doelpunt van de Braziliaan Eder Militão zorgt ervoor dat Barça met voorsprong kan spelen in het Camp Nou-stadion op 5 april, na een geweldige duuroefening in het Santiago Bernabéu.

O Barcelona hij had een dosis geluk in een wedstrijd waarin hij onder druk werd gezet door de 'merengues', geduwd door hun fans, die dat resultaat binnen een maand in Barcelona moeten terugdraaien.

PUBLICITEIT

“Het is waar dat we terug moeten komen, maar het zal niet de eerste keer zijn dat we terug moeten komen in een knock-outduel”, waarschuwde de Whites-coach Carlo Ancelotti na de wedstrijd.

O Real Madrid het zette de Catalanen praktisch op slot, die, verstoken van balbezit, de thuisploeg probeerden te overwinnen met tegenaanvallen en lange ballen.

“De tegenstander zette ons de hele wedstrijd onder druk. Het heeft ons ertoe gebracht om op deze manier te spelen, maar we moeten ook verdedigen, het hoort bij het spel”, gaf Barça-coach Xavi Hernández na de wedstrijd toe.

PUBLICITEIT

Eigen doelpunt van Militão

De Merengues concentreerden hun aanvalsbewegingen op de linkerkant, waar Vinícius verscheen, protagonist van een intens gevecht gedurende de wedstrijd met de Uruguayaan Ronald Araujo, om ballen in het gebied te tillen.

Na 15 minuten kreeg Karim Benzema een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel (13'), voordat hij zijn geluk beproefde met een nieuw schot dat door de verdediging van richting werd veranderd in een hoekschop (15').

De kapitein van Real Madrid had niet zijn beste nacht, nauwlettend in de gaten gehouden door de verdedigers van het team Barça, die verschillende passen onderschepte die op zoek waren naar de Fransman.

PUBLICITEIT

Te midden van de dominantie van de Witten eindigde een slechte pass van Eduardo Camavinga met een schot van Franck Kessié dat Thibaut Courtois met zijn voet pakte, waarbij de pech van de rebound Militão raakte en de bal in zijn eigen doel terechtkwam (26').

Het doelpunt veranderde de wedstrijd, die met veel overtredingen oplaaide.

O Real Madrid heerschappij ingeruild voor neerslag, ondanks a Barça die tot aan de rust de bal iets meer onder controle wist te houden.

PUBLICITEIT

De pauze diende om de rust te brengen Real Madrid, die bij terugkeer op het veld de controle over de wedstrijd tegen a. hervatte Barcelona zeer gesloten aan de achterkant.

“We speelden qua controle een goede wedstrijd, maar we konden niet scoren”, klaagde Courtois na de wedstrijd.

Druk zonder beloning

Vinícius dwong Ter Stegen tot een reddende redding op een vergiftigde voorzet en het leek erop dat hij in het doel van Barça zou staan ​​(49').

PUBLICITEIT

O Barcelona, naar uw gebied geduwd door de Real Madrid, Raphinha hoefde er pas uit te komen toen hij de bal wist te stelen.

De thuisploeg arriveerde veelvuldig, maar zonder echt gevaar te creëren voor het doel van de tegenstander, terwijl de Barcelona Ik wed op tegenaanvallen en probeer te profiteren van de ruimtes die het merengue-team heeft achtergelaten.

De Catalaanse ploeg had de voorsprong kunnen vergroten met nog een trefzeker schot van Kessié, maar zijn teamgenoot Ansu Fati, die Raphinha had vervangen (69'), pakte de bal weg van het juiste adres (72').

In de laatste 15 minuten heeft de Barcelona nauwelijks zijn veld verliet, maar de Real Madrid Ik kon de laatste pass om de wedstrijd gelijk te trekken niet vinden.

“We hadden het beter kunnen doen, maar het was lastig om gaten te vinden in het laatste derde deel. Ze waren erg gesloten, we probeerden het met voorzetten, maar we waren niet erg krachtig”, aldus Ancelotti.

Rodrygo, die Nacho verving (67′), beproefde zijn geluk in de laatste momenten met een schot dat naast ging (90′).

Het merengueteam bleef het doel van Ter Stegen omsingelen, maar het team verzette zich Barcelona Het werkte en het team behaalde de overwinning en het voordeel.