Afbeeldingscredits: reproductie

Brazilië sluit de pre-WK-cyclus af met goed voetbal en een nederlaag tegen Tunesië in Parijs

De laatste wedstrijd van het Braziliaanse team vóór het WK in Qatar zag uitzetting, verwarring, een banaan op het veld gegooid, doelpunten in overvloed en een geweldige prestatie van Brazilië. In het Parc des Princes in Parijs, vol met Tunesiërs, versloeg Brazilië Tunesië dinsdag met 5-1, waardoor hun reis naar Frankrijk met succes werd afgesloten en de pre-WK-cyclus op een hoog niveau werd afgesloten.

Raphinha beleefde een schitterende avond, met twee doelpunten, Richarlison vond ook het net, Neymar deed wat van hem verwacht werd, begeleidde de ploeg met assists, dribbels en een doelpunt en Pedro sloot de score af, profiterend van de kans die hij kreeg in de finale fase.

PUBLICITEIT

De meer conservatieve theoretische formatie die Tite koos, met twee middenvelders en Paquetá als spelmaker, was nog steeds aanvallend. Brazilië toonde verstandhouding, begreep elkaar op het veld en domineerde de Tunesiërs een groot deel van het duel. Vooral in de eerste helft was hij superieur, waarin hij vier keer het net vond.

Raphinha opende de score met een prachtige kopbal na een aangooi van Casemiro. Tunesië maakte kort daarna gelijk, eveneens bovenaan, met Talbi, maar dat was alles wat de Afrikaanse ploeg in de beginfase deed. Het doelpunt deed het stadion, vol Tunesiërs, ontploffen, maar was zelfs goed voor de ploeg van Tite, die de bal op de grond legde, de controle over de wedstrijd terugkreeg en in twintig minuten tijd drie doelpunten maakte.

Raphinha bediende Richarlison, die profiteerde van een mislukte poging van de rivaliserende verdediging om buitenspellijn te creëren. De nummer 9 domineerde en schoot onder de doelman door. In weer een ander geval van racisme gooide een fan een banaan op het veld terwijl de Brazilianen feest vierden.

PUBLICITEIT

Brazilië overwon het racisme en de rivaal met talent en competentie Neymar scoorde de derde met een strafschop die hij, zoals zijn gewoonte is, met extreme klasse nam. Op het veld opgejaagd veroorzaakte de nummer 10 de uitzetting van verdediger Bronn, die een zware overtreding beging op de Braziliaanse ster. Raphinha, in topvorm, maakte van de overwinning een nederlaag door met een prachtig laag schot van buiten het strafschopgebied de vierde te scoren.

Tite gaf aan dat hij Pedro de kans zou geven en dat deed hij ook. De spits ging de tweede helft in, bewoog zich, nam actief deel aan de aanvallende acties en profiteerde van de kans die de coach hem gaf door een geweldig doelpunt te scoren, waarmee hij een actie voltooide waarbij Vini Jr en Neymar betrokken waren.

Pedro was de hoofdrolspeler van de tweede helft en het goede nieuws voor Tite, die minder dan twee maanden voor het WK punten behaalde bij de coach. Na het vijfde doelpunt te hebben gescoord, kookte Brazilië de wedstrijd, zoals ze dat tegen de Ghanezen hadden gedaan. Ze werden niet bedreigd door de Tunesiërs, met één minder, en behielden hun voorsprong met gemak.

PUBLICITEIT

Brazilië keert pas op 24 november terug op het veld, de datum waarop het debuteert op het WK tegen Servië. De lijst van 26 atleten die zullen strijden in het toernooi in Qatar op zoek naar de zesde ster wordt op 7 november bekendgemaakt.

FICHÃO

BRAZILIË 5 X 1 TUNESIË

BRAZILIË – Alisson; Danilo, Marquinhos (Ibañez), Thiago Silva en Alex Telles (Renan Lodi); Casemiro, Fred (Rodrygo) en Lucas Paquetá (Vini Jr); Raphinha (Antony), Neymar en Richarlison (Pedro). Coach: Tite.

TUNESIË – Dahmen; Dräger (Valery), Talbi, Bronn en Ben Ouanes; Skhiri, Chaaleli (Khazri), Laïdouni en Slimane (Sliti); Jaziri (Ghandri) en Msakni (Khenissi). Coach: Jalel Kadri.

PUBLICITEIT

DOELSTELLINGEN – Raphinha, op 10 en 39, Talbi, op 17, Richarlison, op 18 en Neymar, op 28 minuten van de eerste helft; Pedro, op 28 van de tweede.

SCHEIDSRECHTER – Ruddy Buquet (Frankrijk).

GELE KAARTEN – Neymar en Richarlison (Brazilië); Laïdouni, Jaziri en Msakni (Tunesië).