Brazilië verslaat Peru uiteindelijk (1-0) in Lima in de tweede ronde van de WK-kwalificatiewedstrijden van 2

Brazilië versloeg Peru dinsdag (1) met 0-12 in Lima, aan het einde van de tweede ronde van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026.

Het winnende doelpunt van de Seleção werd gescoord met een kopbal van Marquinhos in het laatste stuk (90′), na een hoekschop van Neymar, die de duizenden aanwezige fans in het Nationale Stadion het zwijgen oplegde.

PUBLICITEIT

“We controleerden de wedstrijd waar we maar konden. Het was een zeer verdiende overwinning”, zei coach Fernando Diniz op een persconferentie.

“Ik ben tevreden met wat we hebben gepresenteerd in de gecombineerde resultaten van de twee wedstrijden. Het was heel positief”, benadrukte de coach na de tweede overwinning op rij in de kwalificaties.

Brazilië leidt de kwalificatiewedstrijden met 6 punten, gevolgd door Argentinië met dezelfde score, maar met een lager doelsaldo.

PUBLICITEIT

Peru staat zevende met één punt, naast Chili.

De Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooien garanderen zes plaatsen voor het WK 2026 in Noord-Amerika en het als zevende geplaatste team heeft de mogelijkheid zich te kwalificeren door in een play-off te spelen tegen een team uit een ander continent.

Peru wordt gered door VAR

De wedstrijd begon met Brazilië dieper en met een solide verdediging, terwijl Peru probeerde door te dringen voor de ruim 30 fans op de tribunes van het Nationale Stadion, die niet ophielden met juichen.

PUBLICITEIT

Het stadion, dat een capaciteit heeft voor ongeveer 45 mensen, was niet vol vanwege een FIFA-sanctie wegens ongepast gedrag van fans tegen Paraguay tijdens de kwalificatiewedstrijden van 2022.

Na de eerste 15 minuten waarin Peru het initiatief nam, begon Brazilië wakker te worden en hun karakteristieke spel te tonen, waarbij snelle tegenaanvallen ontstonden onder leiding van Neymar, Casemiro en Rodrygo nadat ze zichzelf beter hadden gepositioneerd op het middenveld.

Op 18-jarige leeftijd gaf Raphinha de eerste schrik en voltooide een snelle Braziliaanse aanval onder leiding van Neymar.

PUBLICITEIT

Op 21-jarige leeftijd keurde de Argentijnse scheidsrechter Fernando Rapallini een doelpunt van Raphinha af wegens buitenspel.

Maar het Peruaanse team zette zijn aanvallende spel voort, onder leiding van aanvoerder en topscorer Paolo Guerrero en André Carrillo, in een poging het doel van Ederson te bereiken.

Met de snelheid en het eersteklas balgevoel van zijn spelers domineerde Brazilië het midden en probeerde met giftige voorzetten het doel van Gallese binnen te dringen.

PUBLICITEIT

Op 29-jarige leeftijd vond Richarlison het net voor het Braziliaanse team en profiteerde van een voorzet vanaf de rechterkant van Danilo in een actie die terugkwam van de voeten van Neymar. Maar de scheidsrechter annuleerde het na lang overleg met de VAR.

Op 44-jarige leeftijd gooide 'Ney' een krachtig rechterschot dat Gallese met beide handen afweerde, in een van de beste verdedigingen van het duel.

In de eerste helft bedreigde de Peruaanse ploeg slechts één keer het Braziliaanse doel, met een schot van Guerrero dat over de lat ging.

Marquinhos scoort op het einde

Het team onder leiding van Fernando Diniz veranderde zijn stijl en aanvallende intensiteit niet om in de tweede helft de score te openen.

De Peruaanse ploeg versterkte zijn defensieve structuur, met spelers als Renato Tapia en Aldo Corzo achterin.

Peru-coach Juan Reynoso schakelde aan het begin van de tweede helft de jonge spits João Grimaldo in vanwege de blessure van Andy Polo en de wissel gaf meer snelheid aan de aanval van zijn team.

Na het eerste speeluur voerde Brazilië de druk op en plaatste Peru nog meer in hun veld, maar vond geen ruimte om de score te openen.

Op 63-jarige leeftijd verving Diniz Gabriel Jesus in de plaats van Richarlison met als doel zijn team meer aanvalskracht te geven.

Ondertussen veranderde Reynoso van bank en voegde spits Raúl Ruidíaz toe.

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd voerde Diniz drie wijzigingen door in de hoop meer energie te injecteren en te winnen.

En het feest liet niet lang op zich wachten. Op 90-jarige leeftijd ging Marquinhos naar het strafschopgebied van de tegenstander en kopte de hoekschop van Neymar binnen om de stand op 1-0 te brengen, terwijl Peru het gelijkspel al vierde alsof het een overwinning was.

Het nu leider Brazilië zal op 12 oktober gastheer zijn van Venezuela, terwijl Peru Chili zal bezoeken.