City wint klassieker tegen United in duel met doelpuntenregen

Met hattricks van de Noor Erling Haaland en Phil Foden won Manchester City zondag de derby tegen Manchester United op spectaculaire wijze met 6-3, in de hoofdwedstrijd van de 9e ronde van het Engelse kampioenschap. Met 20 punten staat City, tweede in de competitie, opnieuw één punt achter koploper Arsenal, dat zaterdag Tottenham met 3-1 versloeg, terwijl Manchester United zesde staat met 12.

Het was een bijna perfecte wedstrijd voor de 'Citizens', die profiteerden van een geïnspireerde middag van Foden (drie goals) en Kevin De Bruyne (twee assists), maar vooral Haalands oog voor doel, direct betrokken bij vijf van de zes goals van de ploeg , met een hattrick en twee assists.

PUBLICITEIT

Voor rust stond City al met 4-0 voor, met twee doelpunten van Foden (in de achtste en 44e minuut) en twee van Haaland (in de 34e en 37e).

De Braziliaan Antony scoorde voor United in de 11e minuut, maar Haaland en Foden vergrootten de voorsprong van de Citizens nog verder.

In de slotminuten vond de Fransman Anthony Martial nog tweemaal het net voor de 'Rode Duivels', waardoor de nederlaag toch iets eervoller werd.

PUBLICITEIT

Haaland, de topscorer van de Premier League, scoorde dit seizoen al veertien doelpunten in acht wedstrijden. Op 14-jarige leeftijd heeft de Noor laten zien dat hij niet zomaar een 'killer' is in de streek en lijkt hij zich perfect te hebben geïntegreerd in het collectieve plan, zoals coach Josep Guardiola wil. Bewijs hiervan zijn de twee assists voor Foden.

“Het is helemaal niet slecht. Wij scoorden zes doelpunten. Het is ongelooflijk, thuis winnen door zes doelpunten te maken is iets kostbaars”, juichte de Noorse spits na zijn eerste derby van Manchester.

“We willen altijd naar boven gaan en aanvallen. Dat is wat ik leuk vind aan dit team”, voegde hij eraan toe.