Flamengo verslaat Vélez op Pedro's avond en is dicht bij de finale van Libertadores

Flamengo had deze woensdag een perfecte avond in Buenos Aires, in het José Amalfitani Stadion, waar Pedro schitterde en drie doelpunten scoorde om een ​​4-0 overwinning op Vélez Sarsfield op te bouwen, in een wedstrijd die geldig was voor de eerste ronde van de halve finales van de Liberators beker. Het andere doelpunt van de vreedzame overwinning op Argentijnse bodem werd gescoord door Everton Ribeiro. Heeft niemand Mengão meer in zijn greep?

Welke nacht! Het team onder leiding van Dorival Júnior blijft ongeslagen in het continentale toernooi en is zeer dicht bij het veiligstellen van een plaats in de finale. Het weerzien met Vélez zal aanstaande woensdag plaatsvinden in Maracanã, en het Argentijnse team zal met vier doelpunten verschil moeten winnen om tot strafschoppen te kunnen besluiten. Om direct verder te komen, moet je een voordeel van vijf of meer doelpunten nastreven.

PUBLICITEIT

Bekijk hier de leukste momenten (ge)

De hechte Vlaamse aanval stuitte op een out-of-touch verdediging en liet deze in de loop van de tijd steeds meer verloren gaan. Vélez maakte vanaf het begin veel fouten, van het doorgeven van de bal tot het markeren, en zorgde ervoor dat de bezoekers zich zeer op hun gemak voelden. In de aanvallende sector miste de Argentijnse ploeg de jonge middenvelder Máximo Perrone, een van hun grote hoogtepunten van het seizoen, en bezorgde de rood-zwarte ploeg weinig problemen.

In de eerste goede aanval van de thuisploeg blokkeerde Santos een gevaarlijk schot van Janson. Kort daarna, in de 31e minuut, reageerde Flamengo door de score te openen met Pedro, die vrij in het gebied verscheen, profiteerde van de nieuwe defensieve mislukking van Vélez en een goede voorzet van verdediger Léo Pereira afweerde.

Het gelijkspel kwam bijna later, toen Orellano een vrije trap nam en de paal raakte, maar de Flamengo-fans lieten hun tegenstanders niet enthousiast worden over de zet. Op 45-jarige leeftijd ontving Gabigol de bal van João Gomes in het gebied en maakte een prachtige eerste pass voor Everton Ribeiro om het tweede doelpunt te scoren.

PUBLICITEIT

De Braziliaanse dominantie zette zich voort in de tweede helft. Goed georganiseerd op het middenveld, met goede prestaties van de middenvelders Thiago Maia en João Gomes, liet Flamengo Vélez niet te dicht bij hun gebied komen en wist snel het aanvalsveld te bereiken. Op 15-jarige leeftijd scoorde Pedro nog een keer, aan het einde van een prachtige actie, waarbij hij Hoyos raakte nadat hij een steekpass had gekregen van Gabigol, de ober van de avond.

Zenuwachtig en geschokt voelde het Argentijnse team de sfeer van spanning die onder de fans ontstond en werd verpletterd door de tegenstander, die niet ophield met zoeken naar de aanval, zelfs met een goed opgebouwd voordeel. Daarom bereikte Flamengo het vierde doelpunt, eveneens gescoord door Pedro , in een beweging waarbij hij de bal na een afbuiging tegenhield en in het net stopte.

Bestand

TECHNISCH GEGEVENSBLAD

VÉLEZ SARSFIELD 0 X 4 FLAMENGO

VÉLEZ SARSFIELD – Hoyos; Jara, De Ios Santos, Valentín Gómez en Ortega; Cáseres (Seoane, Garayalde, Orellano (Julián Fernández) en Janson; Walter Bou (Osorio) en Lucas Pratto. Coach: Alexander Medina.

PUBLICITEIT

FLAMENGO – Santos; Rodinei, David Luiz, Léo Pereira en Filipe Luís; Thiago Maia (Vidal), João Gomes (Victor Hugo), Everton Ribeiro (Diego) en Arrascaeta (Pulgar); Gabigol (Everton) en Pedro Coach: Dorival Júnior.

DOELSTELLINGEN – Pedro, in de 31e minuut, en Everton Ribeiro, in de 45e minuut van de eerste helft. Pedro, op 15 en op 37 minuten van de tweede helft.